UZLIVANICE - Čuvena pita koja ima nekoliko verzija!

pixabay.com

21:00 Recepti 1

kuvajmo blogovski | 11. 03. 2021.

UZLIVANICE - Čuvena pita koja ima nekoliko verzija!

Svako ima svoj recept za uzlivance, neko ih pravi slane, neko slatke, neko debele, neko tanke, neko sa krompirom… Ovo je jedna verzija i jako je ukusna


Sastojci:

4 jajeta
4 kašike šećera
2 kašičice soli
250 g kisele pavlake
500 g brašna
4 dcl mleka

Još:

200 g kisele pavlake

1 kašika mleka
3 kašike masti

Printscreen You Tube/bonApeti.rs

Kada su uzlivance pečene, nožem odvojite rubove uzlivance ako su se uhvatile za tepsiju

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom i solju. Dodajte kiselu pavlaku, pa sve dobro izmešajte. Dodajte i brašno, pa umutite. Postepeno dodajte i mleko, muteći na laganoj brzini dok ne umutite mleko u masu. Nakon toga, malo pojačajte i sve dobro sjedinite, da imate glatku smesu.

Tepsiju obložite pek papirom. Možete da pokvasite ruku, pa njom da pređete po tepsiji, pa da zalepite papir. Sipajte smesu. 200 g kisele pavlake pomešajte sa kašikom mleka. Razbacujte tako pripremljenu pavlaku po smesi koju ste izlili u tepsiju.

Uključite rernu da se ugreje na 200°C. Ugrejte mast da bude vrela. Tako vrelu mast sipajte preko smese i stavite da se peče dok ne dobije braonkastu boju.

Kada su uzlivance pečene, nožem odvojite rubove uzlivance ako su se uhvatile za tepsiju. Izvucite papir za pečenje, jer će biti prilično nezgodno seći ih u kombinaciji sa papirom. Nasecite uzlivance i poslužite ih za grickanje ili uz neku finu čorbicu.


Odlucite se

12.03.2021. 04:43

"Uzlivanica" ili "uzlivanca". Odlucite se, a i naslovna "slika", nema veze sa "pitom".


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.