TRIK KOJI SAMO KUVARI ZNAJU! Tajna za SOČNO i aromatično BELO MESO, bolje nego u restoranu!

Shutterstock

13:04 >> 13:05 Recepti 0

mondo.rs/informer.rs | 29. 03. 2021.

TRIK KOJI SAMO KUVARI ZNAJU! Tajna za SOČNO i aromatično BELO MESO, bolje nego u restoranu!

Jedna od najvećih kulinarskih misterija jeste kako pripremiti pileće ili ćureće belo meso a da bude sočno i meko. Ovi komadi mesa su "ispošćeni", ne sadrže masnoću koja se, kada se peče otapa i tako daje meso mekoću i softanost...

U ovom slučaju domaćice pribegavaju razbim trikovima, pa tako belo pileće meso drže u "pacu" i po 12 sati, premazuju ga majonezom, zalivaju uljem i slično... I dok je možda meko dok je toplo, čim se ohladi meso ponovo postaje tvrdo i suvo. 

Iskusne domaćce će vam reći i da je greška u tome što kupujete zamrznutu piletinu. Tokom ovog procesa meso se suši i gubi veći deo sadržaja vode, zbog čega je kasnije suvo kada se ispeče. 

Shutterstock

Međutim, postoji jedan trik za koji znaju samo iskusni kuvari, a koji je ključni razlog zbog kojeg je piletina u restoranu uvek tako sočna...

- Pileće belo meso će biti izuzetno sočno ako mu pod kožu staviti komadiće putera pomešanog začinskim biljem i u avanu usitnjenim belim lukom. Tek kada ga tako pripremite, pecite ga u zagrejanoj rerni - savetuju profesionalni kuvari i predavači škole kulinarstva "Chefshows by Novikov".

NE ZNATE ŠTA DA SKUVATE DANAS? Napravite PILETINU SA POVRĆEM zapečenu u rerni! /VIDEO/

UKUSNA, ali... Zašto ne treba jesti PILETINU SVAKI DAN?



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.