POTPUNO NOVI NAČIN POHOVANJA PILETINE! Ukus će vas oduševiti!

Printscreen You Tube

17:19 Recepti 0

stvarukusa.rs/informer.rs | 09. 09. 2021.

POTPUNO NOVI NAČIN POHOVANJA PILETINE! Ukus će vas oduševiti!

Isprobajte potpuno novi način pohovanja piletine


Ne morate više da umačete u brašno, jaja, pa prezle nego marinirajte piletinu u fantastičnom umaku od kisele pavlake, a zatim uvaljajte u poseban poh koji ste sami napravili od hleba i belog luka.

Sastojci:

400 g pilećeg filea 
200 g kisele pavlake
3 čena belog luka
20 ml maslinovog ulja 
20 ml soja sosa 
so, biber, začinska paprika 
3 tost hleba 
malo svežeg peršuna 
1 kašičica limunove kore 

Priprema:

Tost hleb, peršun, limunovu koru, iseckani beli luk izblendirajte. Piletinu izlupajte, a onda pomešajte pavlaku, soja sos, maslinovo ulje i začine. Prelijte sos preko mesa, pa marinirajte nekih sat vremena. Zatim meso uvaljajte u smesu sa hlebom i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih 25 minuta. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.