• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.10.2021

18:15

DOMAĆE KIFLICE SA PAVLAKOM! Tope se u ustima!

Recepti

DOMAĆE KIFLICE SA PAVLAKOM! Tope se u ustima!

Podeli vest

Od sada ćete ih praviti samo po ovom receptu. Recept za kiflice sa pavlakom kakve još niste probali

Da li postoji neko ko ne voli kiflice? One su glavne na svim rođendanima, proslavama, okupljanjima. Svako domaćinstvo i svaka domaćica ima neki svoj recept za kiflice koji se prenosi s kolena na koleno. Recept pred vama učiniće da kiflice budu još mekše i vazdušastije. Potrebno je samo da u testo ubacite pavlaku.

Sastojci:

500 g brašna
1 suvi kvasac
prašak za pecivo
1 belance
1 mala kašika šećera
250 ml mleka
30 g maslaca
80 g kisele pavlake

Foto: Printscreen You Tube/UradiSamaIdeje

Sa pavlakom tope se u ustima

Za premaz:

1 žumance 
semenke po želji 

Priprema:

Pomešajte brašno sa suvim sastojcima. Mleko i maslac zagrejte da bude mlako pa dodajte u smesu sa brašnom: Ubacite i belance i pavlaku pa sve dobro umešajte. Ostaviti da miruje 30 minuta. Pripremite pleh obložen papirom za pečenje.

Nakon pola sata testo izručite na pobrašnjenu površinu i mesite. podelite na 2 dela. Oba dela razviti u što veći krug pa seći na trouglove veličine po želji. Zavijati ih od šireg ka užem delu i stavljati na pleh. Ostavite ih da stoje 20 minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni. Kiflice premazati mešavinom žumanceta i malo vode, posuti semenkama po želji i peći 20-25 minuta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija