• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.12.2021

09:05

I JA RAZMIŠLJAM O SAMOUBISTVU Nakon Kikine smrti, još jedna influenskerka poslala potresnu poruku

Instagram

Estrada

I JA RAZMIŠLJAM O SAMOUBISTVU Nakon Kikine smrti, još jedna influenskerka poslala potresnu poruku

Podeli vest

Popularna influenserka Tijana Medan, nakon tragične smrti Kristine Kike Đukić otkrila je na svom Instagram nalogu da i ona ima suicidne misle.

Devojka koja je uspela da smrša čak 55 kilograma priznala je svojim pratiocima da prolazi depresivne faze i da je ona pre samo dve nedelje razmišljala o samoubistvu.


Činjenica da je Kika sebi oduzela život, ohrabrila je Tijanu da podeli svoju priču i podstakne druge da se bore protiv depresije zajedno sa stručnim licima - psiholozima i psihijatrima.
- Ovo sam odlučila da podelim sa vama jer me je jako pogodila vest da se jedna mlada devojka, koja je bila popularna na društvenim mrežama, danas ubila - napisala je Tijana na svom Instagram profilu. 

 

 


Ona je dodala da je od detinjstva ima problema sa kojima se bori.
- Kao neko ko je sklon depresiji još od tinejdžerskih dana... Kao neko ko je mnogo put razmišljao o samoubistvu, a kao mlađa i bila par puta na korak od toga... Kao neko ko baš u ovoj 2021. godini prolazi kroz dugu i tešku epizodu depresije... Kao neko ko iz svega želi da pobedi to i kontroliše i zbog toga svake nedelje već godinu dana ide na psihoterapiju, kao i redovne kontrole kod psihijatra. Kao neko ko je pre samo dve nedelje saopštio svom psihoterapeutu da je opet krenuo nalet suicudnih misli...Kaže vam...molim vas, brinite o sebi. Pričajte. Recite nekome šta vas muči. Potražite pomoć. Nema ništa loše u tome. Kada vas boli stomak, idete kod doktora da vidite gde je problem, kada vas boli zub idete kod zubara da rešite problem. Kada vas boli duša, ista je stvar.

 


Tijana je imala i važnu poruku za ljude bliske osobi koja pati:
- Roditelji, prijatelji, partneri depresivnih osoba Slušajte ih. Ne umanjujte njihovu probleme i patnje. Ne govorite "Ma hajde, nije to ništa, koliko gorih stvari ima u životu", "Trgni se" i slične komenare koji samo još više bole i često takve osobe samo udaljuje od vas, jer ne osećaju podršku i razumevanje, iako ste vi možda to rekli iz najbolje namere. Umesto toga, edukujte se šta je depresija. Budite tu za tu osobu. Daje joj do znanja da ste tu ida može da računa na vas. Recite joj da je volite. Zagrlite je - poručila je influenserka.
Ona je otkrila i da joj prijatelji često govore da ne znaju kako da im pomognu, a da im ona uvek pošalje tekst koji objašnjava njeno stanje.

 


TAJ TEKST MOŽETE PROČITATI KLIKOM NA OVAJ LINK

 

Tijana je postala popularna na Instagramu zato što je uspela da smrša neverovatnih 55 kilograma. Sada svojim iskustvom i znanjem koje je stekla pomaže i drugima da se reše suvišnih kilograma. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zekan

pre 2 godine

Sto demokratska rulja uz pomoc stranaca sad ne izadje na proteste protiv Praseta?

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija