• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer.rs/I.P.

08.02.2024

12:06

"Post i razgovor sa Bogom": Teodora Džehverović otkrila kako je izgledala njena bitka sa anksioznošću

ATAIMAGES

Estrada

"Post i razgovor sa Bogom": Teodora Džehverović otkrila kako je izgledala njena bitka sa anksioznošću

Podeli vest

Pevačica Teodora Džehverović javno je progovorila o anksioznosti, sa kojom je imala problem.

Teodora Džehverović odgovarala je na pitanja pratilaca sa društvene mreže Instagram i tom prilikom je otkrila da se borila sa anksioznošću i svime što to stanje nosi.

 Neko od pratilaca ju je pitao da li je prolazila kroz faze anksioznosti i unutrašnjeg straha, nakon čega je Teodora objasnila kako se izborila sa tim.

- Jesam. A evo i stvari koje su mi pomogle: Izbacila sam toksične osobe. Nažalost, trebalo mi je malo više vremena da shvatim to, ali hvala dragom Bogu koji mi je nekim "znakovima pored puta" pomogao sa tim. Fizička aktivnost. Post i razgovor sa Bogom. Naučila sam da u životu kažem ne. To ne znači da sam to "ne" izgovorila na ruzan i otresit način, već samo lepim tonom objasnila zašto ne uživam u nekim stvarima i da bih volela da ta neka osoba to razume na pravi način. Sunce je ono što moju dušu leči - počela je Teodora.

Foto: ATAIMAGES

 

Pevačica je istakla i da je naučila da prihvati činjenicu da se nekada oseća loše i da je to promenljiva kategorija.

- Lošu situaciju nisam gledala kao krajnji rezultat, već nešto što je tu, ali je prolazno. Danas ću biti napeta i anksiozna, sutra ne. Život nije med i mleko i moram da znam da prihvatim da se nekad loše osećam, kao što uživam u tome kada mi je lepo - dodala je Džehverovićka.

Pored toga, Teodora je objasnila koliko je zapravo važno da ljudi pričaju sa porodicom, psihoterapeutom ili prijteljima kao i da osećanja koja im se javljaju ne treba "gušiti" već ispoljavati.

Foto: printscreen/Instagram/teodoradzehverovic

 

- Pričajte. Morate da kažete svoje probleme. Sa psihoterapeutom, mamom, tatom, bratom. S kim god, samo izbacujte to iz sebe. Plačem. Kad mi se plače - plačem i ne gutam više ništa. Svaku emociju ispoljavam. Određeni suplementi koje pijem veoma dobro utiču na raspoloženje i anksioznost. Zahvalnost. Kao što se molite da nešto prođe, znajte da morate i da se zahvalite kada je dobro. Kada otputujem na odmor, zahvalim se Bogu na tome. Kada sam na ručku sa voljenim ljudima, zahvalim se na tome. Kada vidim moju malu Doroteu, zahvalim se Bogu na tome - poručila je Džehverovićeva.

Anksioznost je često stanje u modernom i brzom vremenu koje ne treba zanemarivati. O tome su pričale brojne poznate ličnosti ne samo sa domaće, već i sa svetske javne scene.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Spektakularno završeni Dani Kladova
Društvo

Spektakularno završeni Dani Kladova

Spektaklom u tvrđavi Fetislam, koncertom Danice Crnogorčević, u prisustvu nekoliko hiljada građana, uz vatromet i baklje na zidovima tvrđave, završeni su ovogodišnji Dani opštine Kladovo, koji su, utisak je svih građana opštine, ove godine zaista prevazišli sva očekivanja.

27.04.2024

12:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak
Beograd

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak

Najmasovniji međunarodni sportski događaj na ulicama našeg glavnog grada - Beogradski maraton, održava se u nedelju 28. aprila sa već tradicionalnim startom kod Crkve Svetog Marka i ciljem na Terazijama. Beogradski maraton ove godine okupiće rekordnih preko 13.000 učesnika, i to na distancama od 10, 21 i 42 kilometra, a u Beograd dolazi i 2.500 stranaca iz 72 zemlje širom sveta.

27.04.2024

09:14