• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

17.03.2021

20:00

POLICIJA RASKRINKALA GNUSNOG MANIPULATORA! Evo kako je ugledni kardiolog postao "BANKOMAT UŠATOG"

Vesti

POLICIJA RASKRINKALA GNUSNOG MANIPULATORA! Evo kako je ugledni kardiolog postao "BANKOMAT UŠATOG"

Podeli vest

Nišlija N.N. i njegova partnerka, medicinska sestra u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu D.P. uhapšeni su zbog trgovine ljudima čija je žrtva bio ugledni niški lekar J.G

Oni se sumnjiče da su tokom protekle dve godine J.G. držali u ropskom odnosu, uzimali mu
novac i ograničavali slobodu kretanja. Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio im je pritvor do 30 dana između ostalog, jer je za ovo krivično delo propisana kazna zatvora preko 10 godina.

Više javno tužilaštvo navelo je da su njih dvoje od marta 2019. pa do marta ove godine, eksploatisali J.G., primorali ga da napusti porodičnu kuću i živi na ulici, te da su mi ograničavali slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima. Međutim, kolege J.G. iz niške bolnice kažu da je nezdrav odnos lekara i N.N. trajao mnogo duže, te da nikome nije jasno zbog čega je ovaj ugledni niški kardiolog sebi dopustio da dospe u tako strašan položaj.

Foto: printscreen MUP Srbije

 

- Potpisujem da to traje najmanje 10 godina, taj čovek nije izbivao iz naše ustanove zbog našeg kolege. Nismo ni znali kako se zove, zvali smo ga “Ušati”. Upadao je kod njega u posao kad mu se htelo, uopšte se nije osvrtao na to što smo mu skretali pažnju da mu tu nije mesto. Uživao je zaštitu našeg kolege, i šetao se po ustanovi kao da je njegova. Znali smo da mu uzima novac, u kuloarima je nazivan “Bankomat Ušatog”. Jednom sam došao na posao oko 4.15 sati izjutra i zatekao ga na klinici.

Zvali ga "bankomat Ušatog"

Obojicu sam izbacio, zaista je takvo ponašanje bilo nedopustivo i za jednog i za drugog – priča jedan od lekara u niškoj bolnici. Kaže i da su obaveštavali policiju da se nešto sumnjivo dešava između lekara i N.N. ali da za to nije bilo dokaza.

- Sumnjao sam da se bavi ucenama, ne samo J.G. već i drugih ljudi u bolnici. Konkretno za našeg kolegu znam da mu je davao novac neprestano, prodavao kola, ulazio u dugove, porodicu je napustio jer je bio potpuno pod njegovim uticajem. Skidam kapu policiji što je najzad tamo gde mu je mesto, treba da ga osude najmanje na 50 godina – navodi naš sagovornik.

- Kako saznajemo, klupko je počelo da se odmotava sredinom februara ove godine kada je uhapšen lekar vojne bolnice G.D. zbog produženog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja. Sa njim je tada lišen slobode i N.N. koji se, kako je navelo Više javno tužilaštvo, sumnjičio da ga je podstrekavao na ovo krivično delo, odnosno da mu je dovodio civile na pregled, iako je to bilo zabranjeno. Zauzvrat, kako je navedeno, N.N. je lekaru obećao da će mu pomoći
da reši finansijske probleme.

Foto: D.K.

KC NIš

- Tokom istrage ovog slučaja došlo se do saznanja da je G.D. bio žrtva N.N. , da mu je obećavao novac za obavljene preglede, ali da je većinu on uzimao. Radeći na ovom slučaju, istražni organi su došli do saznanja i o drugoj žrtvi J.S., koji je prošao još gore pa je N.N. ponovo uhapšen – objašnjavaju naši izvori.

Nišlije u šoku iživljavanje trajalo godinama

Iako su sumnjali da se sa J.G. nešto strašno dešava, jer su ga viđali na ulici neurednog u
podgaženim cipelama, njegovi prijatelji nisu mogli ni da pretpostave koliko ga je daleko
odvelo prijateljstvo sa N.N
.

- To traje godinama, oni su jako dobri prijatelji, vrlo često su bili zajedno i uvek je izgledalo da N.N. u odnosu na lekara ima naredbodavni stav. Ne znamo zbog čega bi ovaj čovek, koji je izuzetan lekar specijalista, koji je obavljao rukovodeće poslove u niškog Kliničkom centru, dozvoljavao da se taj muškarac prema njemu tako ponaša. On je bio ugledan čovek, sa porodicom i potpuno je neobjašnjivo kako se našao u takvom položaju – navode naši izvori.

Međutim, kako saznajemo i nakon hapšenja, J.G. je zadržao isti stav prema N.N.

- Oštećeni je toliko bio emotivno i psihički povređen, da se čak sve vreme nakon što je oslobođen pitao šta će biti sa njegovim mučiteljem. Izgledalo je da više brine za njega nego za sebe – kažu naši izvori. Pri takvom stavu je i dalje ostao i odbio da razgovara sa novinarima na tu temu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15