• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.11.2022

12:48

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV KIROPRAKTIČARA! Kriv je za smrt pacijenta kojem je nestručno nameštao vratni pršljen?!

printscreen

Vesti

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV KIROPRAKTIČARA! Kriv je za smrt pacijenta kojem je nestručno nameštao vratni pršljen?!

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu dostaviće krivičnu prijavu i prikupljene dokaze u predmetu “Balans Medika” na nadležnost Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, budući da se u radnjama opisanim u krivičnoj prijavi stiču elementi krivičnog dela Teško delo protiv zdravlja ljudi učinjenom iz nehata, a koje je u nadležnosti osnovnog javnog tužilaštva

Krivičnu prijavu protiv doktora Slaviše DJ. zaposlenog u ordinaciji "Balans Medika" kao i NN iz Gradskog zavoda za urgentnu medicinu i NN lica Instituta za ortopediju "Banjica", ovom tužilaštvu je 15. jula podneo zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja, a u vezi sa tretmanom obavljenim na vratnom delu kičme kod pacijenta M.Đ. (58), koji nakon toga više nije mogao da se kreće, te je kolima Hitne pomoći prevežen u Institut za ortopediju gde je preminuo 9. juna.

Iz sudsko-medicinskog veštačenja povreda M.Đ. proizlazi da je povreda vrata bila uslovljena teškim oboljenjem vratne kičme, i koja najverovatnije ne bi mogla da nastane kod zdrave osobe, a sa kojim stanjem i težinom bolesti se doktor Slaviša DJ. nije u dovoljnoj meri upoznao pre vršenja tretmana, što je bila njegova dužnost.

Foto: Shutterstock

 

Stoga, radnje koje je primenio tokom tretmana predstavljaju neadekvatan i nebezbedan lekarski postupak, zbog čega VJT u Beogradu smatra da se Slaviše DJ. stiču elementi pomenutog krivičnog dela.

Tužilaštvo podseća da je 11. jula obavešteno da je 24. marta ove godine u 16:40 časova iz privatne klinike “Balans medika” u Beogradu kolima Hitne pomoći na Institut za ortopediju na Banjici prevezen muškarac M.Đ. (58) koji je u "Balans Mediki" bio na tretmanu radi nameštanja prvog vratnog pršljena (”atlasa”).

Tokom tretmana se ukočio i nije više mogao da se kreće, a potom mu je na Institutu konstatovana fraktura 1. vratnog pršljena usled čega je ostao nepokretan i odmah je uveden u veštačku komu. M.Đ. je preminuo 9. juna na Institutu za ortopediju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija