• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ć.

17.05.2023

17:24

"GINČE, JEDINSTVENI I NEPONOVLJIVI CVETE NAŠ" Potresan oproštaj od devojčice koja je podlegla povredama posle masakra u školi

Marko Đoković, printscreen

Vesti

"GINČE, JEDINSTVENI I NEPONOVLJIVI CVETE NAŠ" Potresan oproštaj od devojčice koja je podlegla povredama posle masakra u školi

Podeli vest

Devojčica Angelina A. koja je ranjena u pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, nakon 12 dana borbe podlegla je povredama, a sahranjena je danas u 17 časova na groblju na Lešću.

Porodica se od njihove mezimice oprostila potresnom čituljom:

"Ginče, jedinstveni i neponovljivi cvete naš, imali smo ogromnu privilegiju da živimo sa tobom, za tebe i zbog tebe. Kako nadomestiti ogromnu prazninu izazvanu tvojim odlaskom u lepše, pravednije, uređenije i bezbednije mesto za život.

Tvoja misija na ovom svetu u kojem je nezamislivo živeti bez tebe bila je ispunjena besprekorno. Sa zadivljujućom lakoćom si umela da izazoveš osmeh na licu svakog od nas, da ostvariš čarobna dela svojim rukicama, da rešavaš zadatke kao od šale, da plešeš kao leptir, da se odlučno boriš za pravdu svuda i uvek, da svojim primerom budeš uzor svima nama, da ispuniš sva obećanja pa i da častiš keksiće kad dobiješ četvorku jer je bilo monotono videti samo petice u školi.

Foto: printscreen

Pomahnitali Kosta K. je ranio u glavu

Ispunjeni tvojom ljubavlju i energijom, klanjamo ti se i molimo za oproštaj što te nismo sačuvali u ovom svetu, već smo dopustili da svoju misiju nastaviš tamo gore. Ljubavi, moli Boga ta nas da nam oprosti, a mi znajući da nas gledaš zajedno sa anđelima, potrudićemo se da postanemo bolji ljudi.

Neiscrpni izvore naše radosti vole te više od neba i čekaju naš ponovni susret.

Mama, tata, sestre, braća, bratić, bratičina, snajka, baka, deda, mati, tetke, stric i "svi dobri ljudi naše Srbije", piše na čitulji.

Podsetimo, nezapamćena tragedija u Srbiji dogodila se 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi na Vračaru, kada je učenik sedmog razreda ušetao u školu "Vladislav Ribnikar" sa očevim pištoljem. On je upucao čuvara škole Dragana V. i dežurne učenice, a zatim je ušao u kabinet istorije gde je ubio pet vršnjaka, a ranio nastavnicu istorije i još šest đaka.

A. A. je ranjena u glavu i odmah po prijemu u kliniku operisana, međutim, kako je tada izjavio direktor Tiršove Siniša Dučić, zahvat je bio dug i zahtevan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija