• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

22.09.2023

23:30

Advokat Petronijević ogorčen presudom huliganima: " Šta da očekuju obični građani, ako sudiju prebiju nasred ulice"?!

Tanjug

Vesti

Advokat Petronijević ogorčen presudom huliganima: " Šta da očekuju obični građani, ako sudiju prebiju nasred ulice"?!

Podeli vest

Uroš A. (43) i Nenad Đ. (44), koji su bili optuženi za napad na advokata Gorana Petronijevića (63) i bivšeg sudiju Vrhovnog kasacionog suda i predsednika Apelacionog suda u Novom Sadu Novicu Pekovića (73), osuđeni su presudom Prvog osnovnog suda na uslovnu kaznu od osam meseci sa rokom provere od tri godine.

- Lično nisam iznenađen odlukom imajući u vidu kako je postupak počeo, kako je vođen, pa nisam ni očekivao da će se drugačije završiti jer su dokazi su bili toliko čvrsti da nisu mogli da ih oslobode. Tužilaštvo je osakatilo kvalifikaciju krivičnog dela, a imalo je čiste dokaze za tešku telesnu povredu, ali nije htelo da ih tuži za to. To bi bila znatno ozbiljnija kvalifikacija od običnog nasilničkog ponašanja. Prvi put u životu sam video da tužilaštvo ima dokaze za a teže krivično delo, a da tuži za blaže! Sudski postupak je išao jako traljavo od samog početka, odugovlačeno je. Šta da sada očekuju obični građani ako sudija Vrhovnog suda bude bez razloga isprebijan nasred ulice od huligana?! A Novica Peković je mesec dana pre toga penzionisan kao sudija Vrhovnog suda i kao predsednik Apelacionog suda u Novom Sadu - kaže za informer.rs advokat Goran Petronijević.

Foto: Tanjug

Goran Petronijević prebijen, a huligani dobili uslovne kazne

On naglašava da je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podbacilo.

- Imali su čiste dokaze za tešku telesnu povredu, a tužili su za nasilničko ponašanje. Mislim da će tužilaštvo samo da pere svoju savest nekom formalnom žalbom - revoltiran je Petronijević.

Napad na advokata i sudiju dogodio se sredinom maja 2020. na Vračaru. Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom teretilo ih je za krivično delo nasilničko ponašanje i predložilo sudu da ih osudi na zatvorske kazne od po godinu dana.

Oštećeni advokat i sudija u penziji su se pridružili krivičnom gonjenju optuženih.

Uroš A. Nenad Đ. se terete da su na platou između Molerove i Njegoševe ulice u bašti kafića oko ponoći između 14. i 15. maja napali Petronijevića i Pekovića i da su ih šutirali nogama, udarali rukama i stolicama. Pekovića su udarcem nogom u glavu odmah onesvestili, dok je Petronijević završio s polomljenim rebrima. 

Oni su nakon toga prevezeni u Urgentni centar gde su im konstatovane povrede, a napadači su uhapšeni već sutradan.

rvo osnovno tužilaštvo u Beogradu najavilo je da će se žaliti na ovu presudu i zahtevati da napadači budu kažnjeni zatvorskim kaznama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija