• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Jutarnji list

18.12.2023

13:20

"Uzela sam nož i ubola ga"! Podignuta optužnica protiv Srpkinje koja je pokušala da ubije muža

Shutterstock

Vesti

"Uzela sam nož i ubola ga"! Podignuta optužnica protiv Srpkinje koja je pokušala da ubije muža

Podeli vest

Nadležno tužilaštvo u Hrvatskoj podiglo je optužnicu protiv državljanke Srbije Z. M. (47) koja se tereti da je pokušala da ubije supruga S. M. (49) u maju ove godine u zetovoj kući u Velikoj Gorici.

Nasilje se dogodilo 13. maja u porodičnoj kući njenog zeta u Velikoj Gorici koja se nalazi u zagrebačkoj županiji, gde je boravila sa suprugom.

Naime, tog dana oko 19.50 sati nakon verbalne svađe došlo je do fizičkog sukoba koji je prerastao u pokušaj ubistva, jer je osumnjičena dva puta nožem izbola supruga, a potom krvava otrčala do komšija i zamolila ih da pozovu policiju i Hitnu pomoć. .

- Navodno, ona je tokom istrage tvrdila da je suprug godinama psihički i fizički zlostavljao i da se tokom ove svađe samo branila kao i da nije imala nameru da ga ubije - preneli su ranije lokalni mediji i dodali da je štećeni tada imao povrede od dva uboda nožem - u stomak i u grudi, gde je nakon toga neko vreme proveo u Kliničkom centru u Zagrebu.

U međuvremenu je, kako navodi "Jutarnji list", osumnjičena puštena iz istražnog zatvora, ali su protiv nje određene mere zbog opasnosti od bekstva s obzirom da u trenutku počinjenog krivičnog dela nije imala regulisan boravišni status.

Foto: profimedia

Ilustracija

Sada sedam meseci kasnije protiv nje je podignuta optužnica. Osumnjičena je tada imala prebivalište u Požarevcu, kao i boravište u Belgiji sa privremenim boravkom sve do 2033. godine.

- Uzela sam nož sa stola i ubola ga jer je on mene prvi napao. Gurali smo se prema terasi kuće. Držao mi je ruku u kojoj sam držala nož i ne znam kako i na koji način sam ga ubola dva puta u rebra i stomak. Potom sam izašla iz kuće i molila komšije da zovu Hitnu pomoć i policiju - navodno je rekla u istrazi osumnjičena Srpkinja i dodala:

Kako je dodao Jutarnji list, osumnjičena je sat vremena davala svoj iskaz koji je bio veoma emotivan i potresan.

- Kada je davala iskaz bila je sva modra od batina... Imala je vidljive tragove nasilja i modrice su joj bile različitih boja - navode mediji.

Komšije su potom opisale kako je izgledala krvava noć.

- Tu gospođu ne poznajemo, ali se te večeri čula strahovita galama iz kuće. Ženski glas je nadjačao muški... Čula se cika i vika, ali nismo razumeli oko čega se svađaju. Nakon pola sata čuli smo sirene Hitne pomoći i policije - rekao je jedan od meštana ovog naselja i dodao:

- Čovek kome je zvonila na vrata sva krvava i modra bio je šokiran prizorom. U ruci je držala nož i rekla "da je ubola moža jer više ne može da ga trpi". Takođe, tada je otkrila da je i 2015. godine bila u Sigurnoj kući zbog nasilinog muža kog je sada izbola nožem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija