• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.12.2023

18:34

Bosanca razneli bombom, njegov pas čudom preživeo! Brutalno mafijaško ubistvo u Zemunu

Informer

Vesti

Bosanca razneli bombom, njegov pas čudom preživeo! Brutalno mafijaško ubistvo u Zemunu

Podeli vest

Nenad Blagojević Bosanac (48) raznet je pre pet godina kod Pupinovog mosta u Zemunu razornim plastičnim eksplozivom C4, podmetnutim ispod sedišta njegovog "mercedesa".

Za osobama koje su počinile ovu likvidaciju, kao i motivom, i dalje se traga. Od prvog momenta pretpostavljalo se da je ubijen zbog neraščišćenih računa iz svoje kriminalne prošlosti, budući da je imao debeo dosije.

Bomba je aktivirana daljinskim upravljačem i postavljena veoma stručno, tako da Bosanac nije imao šanse da preživi.

Informerov izvor iz istrage potvrdio nam je tada da su Blagojevića nesumnjivo likvidirali profesionalci:

- Po oštećenjima njegovog automobila, videlo se da je eksplozivna naprava bila postavljena ispod vozačevog sedišta, a sama eksplozija je bila usmerena da raznese samo vozača. Koliko je sve to stručno postavljeno i aktivirano, pokazuje i činjenica da je eksploziju preživeo Nenadov pas, jazavičar Badža, koji se nalazio u gepeku 'mercedesa'!

Foto: facebook.com

Žestoki momak iz Zemuna i njegov Badža

Slovio za žestokog momka

Blagojević je bio dobro poznat policiji još od devedesetih godina. Slovio je za jednog od "žestokih momaka" iz Zemuna. Iza sebe je ima krivične prijave za ubistvo, pokušaj ubistva, iznudu, nanošenje teških telesnih povreda, nelegano nošenje oružja... 

- Protiv njega je u leto 1999. podneta krivična prijava za ubistvo Nenada Vićentijevića (28), koji je likvidiran 15. jula te godine. Vićentijević je izrešetan dok se nalazio u svom parkiranom automobilu, a ubica je u njega pucao iz vozila u pokretu, pri čemu je žrtva pogođena sa nekoliko hitaca u glavu. Blagojević je bio optužen za ovo ubistvo, ali nikada nije bio osuđen - otkrio je naš sagovornik.

Ipak, kako je dodao, Bosanac je kasnije osuđivan tri puta, ali za druga krivična dela. Između ostalog, za pokušaj ubistva Dragana Ćirovića 2002.:

- Nakon što je odležao tu kaznu, Blagojević se odselio u Australiju. Međutim, 2015. je proteran iz te zemlje i vratio se u Srbiju. Nije poznato čime se bavio od tada, jer u poslednje tri godine nije bio hapšen. Činilo se kao da se smirio, ali činjenica da je nakon ubistva u njegovom stanu u Zemunu nađen automatski pištolj 'škorpion' ukazuje da je najverovatnije nastavio da se bavi nezakonitim poslovima.

Prema nezvaničnim saznanjima, policija je imala operativna saznanja da je Blagojević 2015., nakon proterivanja iz Australije, bio umešan i u jednu pucnjavu koja se odigrala na teritoriji opštine Voždovac kada je ranjen jedan mladić. Za taj napad nikada nije hapšen i procesuiran.

Prijatelj: Nije dao na Srbe

Pokojni Nenad je, inače, rođen u Beogradu, ali mu je otac poreklom iz BiH. Iza njega su ostale dve maloletne ćerke iz dva braka. 

Njegov prijatelj je na jednoj društvenoj mreži naveo da je on uvek bio nasmejan i veseo.

"Svi veliki ljudi imaju prijatelje, ali i neprijatelje. U njegovom životu bio je veliki broj prijatelja u Srbiji, a i u dalekoj Australiji. Nažalost, mali broj neprijatelja mu je došao glave... Nije dao na Srbe i držao je do sebe. Bio je plemenit, uvek nasmejan i veseo", napisao je jedan njegov drug.

Spavao sa svojim Badžom

Nenad Blagojević, kako su pričali njegovi prijatelji, bio je izuzetno vezan za svog psa jazavičara Badžu koji je preživeo detonaciju. Spavali su zajedno i gotovo svuda ga je vodio sa sobom. Kad bi ga ostavio kod kuće, pas je bukvalno plakao za njim. Nije poznato ko je preuzeo brigu o Badži posle ubistva vlasnika.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija