• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

29.02.2024

15:01

Rešena misterija leša pronađenog pre dve godine u njivi! U odeći nije imao ništa se toalet papira, DNK otklonila sve neodumice

D. K.

Vesti

Rešena misterija leša pronađenog pre dve godine u njivi! U odeći nije imao ništa se toalet papira, DNK otklonila sve neodumice

Podeli vest

Posmrtni ostaci pronađeni krajem oktobra 2022. godine u ataru niškog sela Pasi Poljana, pripadaju bugarskom državljaninu koji je u vreme smrti imao 63 godine.

Nakon intenzivnog policijskog rada, niška policija uspela je da reši misteriju skeleta čiji je pronalazak uznemirio ratara Zvonka Milića koji ga je otkrio prilikom pripreme za jesenju setvu.  Ono što je istražiocima otežavalo rad je što u odeći leša, osim toalet papira, nije pronađeno ništa što bi pomoglo njegovoj identifikaciji.

Niška policija se najpre bavila ljudima čiji je nestanak prijavljen na ovoj teritoriji. Iz tog razloga uzet je biološki materijal od srodnika Slaviše Milića iz doljevačkog sela Ćurlina koji je nestao dve godine pre pronalaska neidentifikovanog skeleta.

Foto: D.K.

 

 

Sumnjalo se da kosti pripadaju Miliću jer je u vreme nestanka imao šezdesetak godina što je bila procenjena starost i muškarca čiji su ostaci pronađeni u njivi. Sledeća okolnost koja je ukazivala na to da bi kosti mogli pripadati Slaviši je i činjenica da je mesto gde su nađene na putu od Doljevca, gde je Milić poslednji put viđen, ka Nišu. 

Međutim, DNK analiza je pokazala negativan rezultat pa je potraga nastavljena.  S tim u vezi policija se bavila i Slavoljubom Radojičićem (82) iz sela Popovac koji je nestao 2. avgusta 2022. godine. Ustanovljeno je da ni njegov biološki materijal ne odgovara onom sa pronađenih kostiju. Radojičećevi ostaci pronađeni su 9. novembra iste godine u selu Vrtište što je potvrđeno DNK analizom obavljenom u niškom Zavodu za sudsku medicinu.

Nakon što su potvrdili da pronađeni ostaci ne pripadaju nijednom licu za kojim se tragalo  na području za koje je zadužena niška Policijska uprava, radijus potrage za identitetom leša, proširen je na čitavu Srbiju. 

Kada je ustanovljeno da niko od nestalih lica ne odgovara ni po biološkom materijali ni po ostalim parametrima koji bi doprineli identifikaciji,  skeletu nađenom u Pasi Poljani, inspektori koji su se bavili ovim slučajem odlučili su da pomoć potraže od kolega iz susednih zemalja. Ispostavilo se da se u Bugarskoj traga za osobom koja bi mogla odgovarati pronađenom skeletu a DNK analiza je otklonila svaku nedoumicu u pogledu njegovog identiteta.

Foto: D.K.

 

 

Ustanovljen je da je Bugarin  nekoliko dana ranije ušao u Srbiju, da je bio u turističkoj poseti ali je ostala misterija kako se i zašto našao u njivi na periferiji Niša. Ono što je nesumnjivo utvrđeno da čovek nije žrtva krivičnog dela jer su sudsko medicinski veštaci ustanovili da na kostima nema nikakvih oštećenja koje bi ukazivale da je smrt nastupila nasilno.

 Ratar koji je pronašao skelet priznao je da mu nije nimalo bilo prijatno kada je u travi ugledao ljudsku lobanju.  

Foto: D.K.

 

 

- Sišao sam sa traktora i prišao bliže, nije bilo nikakve sumnje da se radi o lobanji. Bila je dobrom stanju, imala je i zube. Nedaleko od nje sam ugledao i skelet, kosti grudnog koša i nogu a falile su obe ruke i stopala.

Odmah sam pozvao policiju, došli su i forenzičari, pretraživali su šire područje ali osim pantalona braon boje, ništa drugo nisu pronašli, niti cipele, niti još neki deo odeće – kazao je tada Milić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija