• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Alo

06.03.2024

09:24

Bolne reči oca kojem je čevoro dece stradalo u požaru: "Vidim vas u svojim izgorelim rukama"

facebook

Vesti

Bolne reči oca kojem je čevoro dece stradalo u požaru: "Vidim vas u svojim izgorelim rukama"

Podeli vest

Četvoro dece - beba od šest meseci, blizanci od dve godine i petogodišnji dečak iz Novog Pazara tačnije iz naselja Jalija nastradali su pre tačno godinu dana, kada je u njihovom stanu izbio požar koji je navodno, prouzrokovala grejalica.

U stravičnom požaru, koji se dogodio 5. marta prošle godine u porodičnom stanu ove porodice teško je povređen A. A. otac dečice kome je vatra uhvatila skoro 50 odsto tela i imao je nekoliko operacija.

Rođaci povređenog A. A. nakon tragedije donirali su kožu, imao je nekoliko operacija i sada se nalazi van životne opasnosti. Oporavio se fizički. S druge strane, majka dečaka A. A. tog 5. marta prošla je sa lakšim telesnim povredama, ali je dugo bila u stanju šoka. Naime, ona je tek u bolnici saznala da je peti put trudna i da očekuju dete.

Foto: facebook

 

 

- Sumnja se da je do požara došlo nakon što se zapalio veš koji je bio na grejalici. Naime, ta grejalica bila je u dečjoj sobi, a kada je vatra buknula mališani su u tom trenutku spavali - podseća izvor i dodaje:

- A. A. je odmah pokušao da uđe u sobu, ali nije uspeo. Požrtvovani otac preko terase je pokušao da uđe u sobi i tako je jedno vreme i visio. Tokom spašavanja svojih sinove nesrećni čovek je živ goreo.

Pazarski vatrogasci uspeli su da lokalizuju požar, ali nažalost za mališane više nije bilo spasa. Troje dece je odmah preminulo, dok je petogodišnji dečak izdahnuo u pazarskoj Opštoj bolnici. Nakon toga usledila je lavovska borba lekara koji su mesecima brinuli o A. A. kome je u Beogradu rađena transplatacija kože.

A. A. se sada fizički oporavio, a na društvenoj mreži Fejsbuk objavio je i kako izgleda nakon brojnih operacija.

Neutešni otac objavio je i potresnu poruku na dan godišnjice smrti svoje dece.

- Cela jedna godina bez vas. Ni jedan dan da nisam pomislio na vas, a vaš brat došao je na svet sedam i po meseci posle vas. Osetimo vas svaki put kada on nosi nešto od vaše odeće ili kroz neku vašu igračku, koja nije izgorela u požaru. Nema dana da se ne prisećam kakvi ste bili. Vi ste sve što vidim kada pogledam u svoje izgorele ruke, kojima sam pokušavao da vas spasem. Vašoj majci treba mnogo molitvi i strpljenja i nema ni jednog sata da ne misli na vas. Molim vas nastavite da me posećujete u snovima - napisao je očajni otac na Fejsbuku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija