• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infrormer/Kurir

12.03.2024

16:56

Tužilaštvo zatražilo izručenje Milinka Brašnjovića iz Španije: Sumnjiči se za ubistvo u Atini

printscreen facebook

Vesti

Tužilaštvo zatražilo izručenje Milinka Brašnjovića iz Španije: Sumnjiči se za ubistvo u Atini

Podeli vest

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal koje vodi istragu protiv osumnjičenih za likvidacije visokopozicioniranih pripadnika "škaljarskog klana" u Atini i na Krfu 2020. zatražilo je izručenje Milinka Brašnjovića koji je nedavno uhapšen u Španiji. Podsetimo, Brašnjović se sumnjiči da je bio pripadnik kriminalne grupe koju su prema navodima tužilaštva organizovali Radoje Zvicer, Veljko Belivuk i Darko Šarić.

- Javno tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je od španskog pravosuđa izručenje Brašnjovića, radi vođenja krivičnog postupka koji je protiv njega pokrenut zbog sumnje da je kao pripadnik organizovane kriminlane grupe učestvovao u teškom ubistvu - kaže izvor Kurira.

Krajem feburara, podsetimo, uhapšeno je osam pripadnika te grupe, među kojima je i Brašnjović kom su lisice stavljene u Španiji. Kako je tada saopšteno iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u Srbiji je tada uhapšeno šest osoba, a u Španiji i Grčkoj po jedna.

- Osumnjičeni su lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivicnog dela, teško ubistvo 19. januara 2020. godine u Atini, u kojoj su lišeni života Stevan Stamatović i Igor Dedović i 23.07.2020. godine kada su lišeni života Alan Kožar i Damir Hadžić na Krfu - saopšteno je tada iz tužilaštva. Kako je navedeno, krivičnim prijavama je obuhvaćeno ukupno 19 osumnjičenih.

Foto: MUP Srbije

 

 

Istog dana, načelnik UKP Ninoslav Cmolić potvrdio je da je među uhapšeni Brašnjović, koji je duže vreme bio praćen u Španiji.

- Ovom akcijom zadat je ozbiljan udarac organizovanom kriminalu. Reč je o međunarodnoj akciji kodnog imena "Vertikala" - kazao je načelnik UKP MUP Ninoslav Cmolić.

Za zločine u Grčkoj, kako je otkrio, sumnjiče se i Dušan Jovanović Giba koji uhapšen ranije u Bosni i Hercegovini, zatim Dragan Tomić zvani Vojnik, Vladimir Vojinović, Slobodan Vujačić, Vladimir Mandić, Rade Stojčić, kao i Ratko Živković i Milovan Zdravković zvani Teg. - Jovanović i Vojinović su, kako se sumnja, bili direktni izvršioci likvidacije na Krfu - kaže izvor Kurira.

Podsetimo, tokom suđenja Belivukovoj kriminalnoj grupi koja se tereti za sedam ubistava svedoci saradnici otkrili su da su u likvidaciji u Atini učestvovali Milinko Brašnjović i Ljubomir Lainović, koji je u međuvremenu ubijen. Oni su, svedočeći o likvidaciji na Krfu pomenuli i ime Dušana Jovanovića Gibe.

- Svedoci saradnici su Ratka Živkovića, pripadnika kavačkog klana opisali kao čoveka koji je uspeo da se infiltrira među "škaljarce" posle ubistva u Atini. Naveli su da je tom klanu otkrio da je Brašnjović učestvovao u likvidaciji i ponudio im da ga ubije. Svedok saradnik Srđan Lalić opisao je da su kupili krv koja se koristi za snimanje filmova, iskopali rupu i iscenirali da je on ubijen. Fotografiju su potom poslali Kožaru, koji je poverovao i nastavio da se dopisuje sa Živkovićem i tako otkrije svoju lokaciju, posle čega je usledilo i ubistvo na Krfu - podseća sagovornik Kurira.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija