• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.03.2024

13:22

Sve o silovateljima deke Stanimira! Poznaju se međusobno, jedan se hvalio da "vari buksnu" (FOTO)

Zoran Sinko/Društvene mreže/Fejsbuk

Vesti

Sve o silovateljima deke Stanimira! Poznaju se međusobno, jedan se hvalio da "vari buksnu" (FOTO)

Podeli vest

Monstrumi Srećko S. (20), Saša S. (20) i Dalibor P. (22) osumnjičeni su da su zverski ubili starca Stanimira B. (74), tako što su ga tukli i silovali drškom od metle u zatvoru otvorenog tipa u Padinskoj skeli!

Da sve bude još bizarnije, i nasilnici i Stanimir su u tom zatvoru bili zbog "lakših" prekršaja - monstrumi zbog neplaćenih kazni, a nesrećni starac zbog bacanja petardi.

U međuvremenu, fotografije osumnjičenih mladića objavljene su na svim portalima. Na njihovim profilima na društvenim mrežama vidi se da su sva trojica osumnjičenih međusobno prijatelji i da se samim tim i poznaju.

Srećko S. je bio najviše aktivan na društvenim mrežama. Na jednoj od fotografija on pozira go do pojasa, a na levoj ruci su primetni ožiljci.

Ispod jedne fotografije on je napisao: "Topinu rolam, kolenima držim volan, je*eš kola, ako slupaš kupićemo nova. Sa buksne curi smola, sva pesma je od bola".

Foto: Društvene mreže

Srećko S.

Dalibor P., drugi osumnjičeni, takođe je aktivan na društvenim mrežama. Objavljuje često fotografije na kojima pozira.

Foto: Društvene mreže/Fejsbuk

Dalibor P.

Treći osumnjičeni, Saša S. je takođe aktivan na mrežama. Sudeći po njegovim fotografijama, on je otac maloletnog deteta. 

Foto: Društvene mreže/Fejsbuk

Saša S.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu kazali su da su 4. februara obavešteni o smrti Stanimira B. (74) u Kazneno popravnom zavodu "Padinska skela", nakon čega je naloženo da se obavi obdukcija sa toksikologijom, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

- Nakon prijema obdukcionog nalaza, 8. marta, gde je utvrđeno da je starac umro nasilnom smrću, tužilac je naložio pokretanje istrage i hapšenje osumnjičenih, koji su delili ćeliju sa Stanimirom, zbog sumnje da su izvršili krivično delo Teško ubistvo u saizvršilaštvu - objasnili su nam u tužilaštvu, i dodali:

 

- Osumnjičeni Srećko S., Saša S. i Dalibor P. su 14. marta saslušani u tužilaštvu, gde se Srećko branio ćutanjem, a druga dvojica osumnjičenih su iznela svoju odbranu (pogledajte okvir, prim. aut.).

Na predlog tužilaštva sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je trojici nasilnika odredio pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

- Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su od polovine januara do 4. februara u KPZ Padinska skela zajednički i pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju lišili života Stanimira B. Sumnja se da su oni, u sobi u kojoj su zajedno boravili, starca svakodnevno prihički, fizički i seksualno zlostavljali, pošto mu je nestalo novca kojim im je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice - rekao je naš sagovornik.

Foto: Zoran Sinko

 

 

Prema njegovim rečima, nasilnici su Stanimira svakodnevno šamarali i tukli ga nogama i rukama po glavi i telu.

- Dalibor ga je jednom prilikom kolenom udario po rebrima, dok ga je Srećko drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle. Saša ga je terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, a Srećko mu je još i peškirom izvlačio jezik iz usta, preteći mu da se ne požali stražarima na zlostavljanje i ponižavanje koje trpi - kaže naš sagovornik.

Da sve bude još strašnije, Stanimir je 3. februara bio na lekarskom pregledu usled povreda koje je zadobio, ali usled straha nije prijavio zlostavljanje, pa su ga iste večeri nasilnici u ćeliji odveli u kupatilo gde su ga polivali hladnom vodom.

- Sutradan, 4. februara, Stanimirovo stanje se znatno pogoršalo, pa je on preminuo usled jezivih povreda, gubitka veće količine krvi, poremećaja disanja i cirkulacije zbog obostranih preloma rebara i grudne kosti i komplikacija od seksualnog zlostavljanja - ispričao je naš izvor.

Smena i kazne

Prema nezvaničnim saznanjima, trojica nasilnika i ubica su u vreme jezive torture izdržavali kazne zbog "banalnih" prekršaja, tačnije neplaćanja novčanih kazni.

Foto: printscreen

Stanimir Brajković

 

- Jedan od trojice monstruma trebalo je da bude u zatvoru deset dana jer nije imao ličnu kartu i odbio je da plati mandatnu kaznu. Drugi osumnjičeni upućen je u zatvor zbog neplaćenih prekršajnih kazni u saobraćaju, ukupno oko pet meseci, dok je treći imao neplaćene kazne zbog vožnji bez karte u gradskom prevozu i za brojne druge prekršaje, u ukupnom iznosu od oko 370.000 dinara, pa mu je sve to zamenjeno za zatvorsku kaznu u trajanju nešto dužem od godinu dana - rekao je naš izvor.

Kad je reč o Stanimiru, on je slaveći novu 2022. godinu bacao petarde sa terase svog stana u Mladenovcu, pa je jedna eksplodirala pored mlađeg bračnog para s bebom i preplašila ih.

Zbog toga je osuđen na novčanu kaznu od 30.000 dinara, ali Stanimir je to odbio da plati, pa mu je novčana kazna zamenjena za zatvorsku u trajanju od 30 dana.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija saopštili su da je upravnik zatvora Padinska skela, Vladimir B, koji je tu funkciju obavljao od 2018., premešten na niže radno mesto, kao i da su pokrenuti disciplinski postupci protiv sedmorice stražara zbog "povrede radne dužnosti" i jer nisu obavestili pretpostavljanje o jezivoj torturi u zatvoru.

Pravdali se, svaljivali krivicu na Srećka

Saša i Dalibor su na saslušanju u tužilaštvu, kako saznajemo, izneli svoju odbranu, dok se Srećko branio ćutanjem. Saša je negirao da je zlostavljao starca, svaljujući svu odgovornost na Srećka, tvrdeći da je samo on maltretirao starca pošto nije imao više para da mu kupuje cigarete i hranu u kantini. Saša se pravdao i da je Srećko terao njega da bije i maltretira Stanimira, iako on to, navodno, "nije hteo". Kukao je da je Srećko i njega tukao, preteći mu da "mora da bije dedu, inače će mu pobiti celu porodicu". Saša se pravdao i da je pio lekove za smirenje i da je često spavao, pa da se ne seća svega baš najbolje.
Dalibor je takođe svalio svu krivicu na Srećka, tvrdeći da je ovaj bio glavni u ćeliji. Ispričao je da su u sobi, pored njih trojice i Stanimira bila još dva zatvorenika, koja se nisu mešala u torturu, mada je jedan od njih, prema Daliborovim tvrdnjama, "puštao vodu dok Srecko maltretira dedu, kako komadiri ne bi čuli sta se dešava u sobi".
- Nakon događaja sa drškom od metle, koju mu je Srećko gurao u anus, deda više nije mogao da stoji na nogama, niti da jede... Srećko ga je onda još više maltretirao... - ispričao je Dalibor na saslušanju.
Inače, i Saša i Dalibor su se požalili da ih je Stanimir psovao, kao i da je jednog od njih ošamario, a drugog udario u međjunožje.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vladisha

pre 1 mesec

Da su moga starog ovako ubili, cekao bi ih i jednog po jednog nabio na kolac!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17