• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/novosti

23.03.2024

14:41

Ljudski faktor glavni krivac za ubistvo u "Padinjaku": Stručnjak o jezivom ubistvu penzionera koji je u ćeliji tučen i silovan do smrti

Zoran Sinko/Društvene mreže/Fejsbuk

Vesti

Ljudski faktor glavni krivac za ubistvo u "Padinjaku": Stručnjak o jezivom ubistvu penzionera koji je u ćeliji tučen i silovan do smrti

Podeli vest

Ljudski faktor je u potpunosti zakazao, u slučaju zločina u zatvoru u Padinskoj skeli kada su trojica mladića nasmrt pretukli i silovali penzionera Stanimira Brajkovića (74) iz Mladfenovca, tvrdi Trivun Ivković penzionisani zatvorski upravnik.

Kako je za Novosti objasnio Trivun Ivković, dok je on bio upravnik KPZ "Sremska Mitrovica" ništa nije moglo da mu promakne. 

- Ovde je ljudski faktor zakazao u potpunosti - tvrdi Ivković i dodaje:

- Nemoguće je da stražar koji ima direktne kontakte sa osuđenicima ne zna šta se dešava u ćeliji. Njegova prva i osnovna dužnost je da obilazi, da posmatra, da razgovara sa osuđenicima i da posmatra i da gleda kako se ko ponaša, bilo da to radi na dva sata ili na 15 minuta ako je potrebno. 

Foto: Društvene mreže

Mladići osumnjičeni za ubistvo penzionera

 

Penzionisani zatvorski upravnik kaže da uopšte nije važno koliko jedan zatvor treba da ima čuvara. 

- Znam da u Sremskoj Mitrovici ima negde oko 300 čuvara na 2.000 osuđenika. Nije problem koliko čuvara ima, nego koliko i kako rade, odnosno da li zaista poštuju i primenjuju svoja zaduženja, od kojih je najvažnije da čuva i sačuva sve one koji su na izdržavanju kazne. Ovi stražari, očigledno, nisu radili dobro svoj posao, jer je nemoguće da ne primete da se nešto sumnjivo dešava. Naročito, jer je stariji čovek stavljen u ćeliju sa trojicom mnogo mlađih osuđenika, pa su ga zlostavljali, a on, jadan, nije smeo nikom ništa da kaže - objasnio je Trivun Ivković.

Podsetimo za surovo ubistvo penzionera iz Mladenovac, Stanimira Brajkovića, koji je u "Padinjaku" služio kaznu od 30 dana zatvora jer nije platio kaznu zbog bacanja petarde osumnjičeni su Srećko Stefanović (20), Saša Stanković (20) i Dalibor Petrović (22). Stanimir je preminuo u zatvoru 4. februara, a obdukcija je pokazala da je on tučen i silovan i da je on imao užasne povrede unutrašnjih organa. 

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Saša i Dalibor su izneli svoje odbrane i svu krivicu su svalili na Srećka koji se branio ćutanjem. 

Inače Odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dalo je nalog policiji da izvrši neophodne provere u pravcu utvrđivanja da li ima elemenata krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti u radnjama zaposlenih u Službi za obezbeđenje KPZ "Padinska Skela", kao i medicinskog tehničara u tom zavodu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Žena osumnjičenog za ubistvo penzionera u "Padinjaku" u šoku! Ne želim više da ga vidim, nek robija, zaslužio je
Hronika

Žena osumnjičenog za ubistvo penzionera u "Padinjaku" u šoku! Ne želim više da ga vidim, nek robija, zaslužio je

Za Sašu Stankovića (20) koji se sumnjiči da je sa cimerima iz ćelije zatvora u Padinskoj Skeli, Srećkom Stefanovićem (20) i Daliborom Petrovićem (22) učestvovao u brutalnom iživljavanju i silovanju do smrti Stanimira Brajkovića (74), porodica njegove žene, sa kojima je živeo poslednje četiri godine, kaže da nakon svega ovoga, on više za njih ne postoji!

22.03.2024

13:25

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija