• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

22.03.2024

13:25

Žena osumnjičenog za ubistvo penzionera u "Padinjaku" u šoku! Ne želim više da ga vidim, nek robija, zaslužio je

facebook.com

Vesti

Žena osumnjičenog za ubistvo penzionera u "Padinjaku" u šoku! Ne želim više da ga vidim, nek robija, zaslužio je

Podeli vest

Za Sašu Stankovića (20) koji se sumnjiči da je sa cimerima iz ćelije zatvora u Padinskoj Skeli, Srećkom Stefanovićem (20) i Daliborom Petrovićem (22) učestvovao u brutalnom iživljavanju i silovanju do smrti Stanimira Brajkovića (74), porodica njegove žene, sa kojima je živeo poslednje četiri godine, kaže da nakon svega ovoga, on više za njih ne postoji!

Sagovornici, koji nisu želeli da se fotografišu zbog Sašine sramote, ali i straha, kažu da su u potpunom šoku, ali i navode da je on zaslužio sve što ga čeka.

- Saša i ja smo živeli kod mojih roditelja, imamo i jedno dete, nikada ne bih mogla da pomislim da bi mogao da uradi ovako nešto, zaprepastila sam se, za nas on ne postoji više - rekla je žena osumnjičenog Saše.

Foto: Društvene mreže

Dalibor, Srećko i Saša danima se iživljavali nad nesrećnim Stanimirom

 

Stankovićev tast kaže da to što je proživeo penzioner iz Mladenovca niko nije zaslužio, a složio se sa ćerkom kada je rekla da za njih Saša više ne postoji i da je zaslužio robiju koja mu se sprema.

- Saša je ovo i zaslužio zbog svega što je uradio tom čoveku. O pokojnom smo čuli samo ono iz medija, ali kakav god da je bio taj Stanimir, on je ljudsko biće, a ovako nešto niko nije zaslužio. Stojim iza toga da niko normalan to ne bi mogao da uradi. Pogotovo što sva trojica kod kuće imaju porodice, Dalibor ima četvore dece, Saša jedno - priča tast osumnjičenog Stankovića i dodaje:

- Zbog deteta smo mu platili kauciju da izađe iz zatvora. On je došao kući iz Padinske Skele, a onda je upala policija ovde i odvela ga. Užas!

Foto: facebook.com

Osumnjičeni Saša Stanković

 

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje vodi istragu, potvrdilo je da su trojica osumnjičenih saslušana 14. marta, kao i da im je na predlog tužilaštva određen pritvor do 30 dana.

Kako smo ranije izveštavali, trojica osumnjičenih mladića iz Lazarevca u zatvoru Padinska skela izdržavali su prekršajne kazne. Srećko je jedini koji se na saslušanju branio ćutanjem, dok su Saša i Dalibor izneli svoju odbranu i svu kriivcu svalili na njega.

Inače Odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dalo je nalog policiji da izvrši neophodne provere u pravcu utvrđivanja da li ima elemenata krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti u radnjama trojice zaposlenih u Službi za obezbeđenje KPZ Padinska Skela, kao i medicinskog tehničara u tom zavodu. Uz zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja policiji je, kako je saopšteno iz tužilaštva, dostavljen dopis Uprave za izvršenje krivičnih sankcija KPZ Padinska skela, zajedno sa prilozima.

Foto: Miloš Rafailović

Tužilaštvo naložilo policiji da izvrši provere da li ima krivične odgovornosti zaposlenih u zatvoru u Padinskoj skeli

 

- Policiji je naloženo da obavi detaljne razgovore sa gore navedenim licima, kao i sa lekarom u zavodu na sve okolnosti koje su prethodile smrti S.B. u tom zavodu 4. februara 2024. godine - potvrđeno iz Višeg javnog tužilaštva.

Takođe je, kako se dodaje, potrebno da se tužilaštvu dostavi medicinska dokumentacija Stanimira Brajkovića u vezi sa izvršenim pregledima u zavodu, kao i da se po potrebi obave razgovori sa drugim licima.

- Po prijemu izveštaja policije tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju u ovom premetu - navodi se iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saslušani cimeri iz "ćelije smrti"! Prijavljivali šta trojica mladića rade Stanimiru, ali niko nije reagovao
Hronika

Saslušani cimeri iz "ćelije smrti"! Prijavljivali šta trojica mladića rade Stanimiru, ali niko nije reagovao

Dvojica osuđenika koji su bili u ćeliji sa nesrećnim Stanimirom Brajkovićem (74) koga su trojica osuđenih mladića iz Lazarevca tukli i silovali do smrti, saslušani su u sklopu istrage protiv osumnjičenih ubica, ali i zaposlenih u zatvoru Padinska skela, protiv kojih je trenutno pokrenut disciplinski postupak, ali se ne dobacuje mogućnost i krivičnog gonjenja.

22.03.2024

08:39

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak
Beograd

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak

Najmasovniji međunarodni sportski događaj na ulicama našeg glavnog grada - Beogradski maraton, održava se u nedelju 28. aprila sa već tradicionalnim startom kod Crkve Svetog Marka i ciljem na Terazijama. Beogradski maraton ove godine okupiće rekordnih preko 13.000 učesnika, i to na distancama od 10, 21 i 42 kilometra, a u Beograd dolazi i 2.500 stranaca iz 72 zemlje širom sveta.

27.04.2024

09:14