• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.02.2024

21:00

Ovaj trik je dragocen u kuhinji! Evo kako možete da iskoristite čep od plute

Shuterstock

Dom i porodica

Ovaj trik je dragocen u kuhinji! Evo kako možete da iskoristite čep od plute

Podeli vest

Da li i vi bacate čep od vina u kantu? Nakon saznanja koliko vam može pomoći u kuvanju, više to sigurno nikada nećete uraditi.

Čep je mali, neupadljivi predmet, koji vam može biti od koristi čak i nakon što popijete piće. Sačuvajte čep nakon što otvorite bocu vina, jer može biti od velike koristi prilikom kuvanja.

Ako još niste znali za ovaj trik, bićete iznenađeni, jer zaista funkcioniše i pravi vam je saveznik u kuhinji.

Foto: Shuterstock

 

Pampur će vam pomoći da sačuvate varivo koje vam je zagorelo. Kod jela koja mogu lako da zagore i zahtevaju puno mešanja, čepovi od vina mogu da pomognu.

Budući da je teško stajati pored lonca s varjačom nekoliko sati, povrće se često lepi za dno, a miris paljevine prožima čitavo jelo. Ovo je posebno izraženo prilikom kuvanja kupusa.

Ali, to ne mora nužno da bude katastrofa. Uz pomoć pampura možete da spasete jelo.

Foto: Shuterstock

 

Ako vam se desi da vam zagori varivo, samo ga stavite u drugu posudu (bez zagorelih ostataka, naravno), dodajte čep od vina i prokuvajte.

Drvo bi trebalo da apsorbuje miris paljevine, zahvaljujući čemu će jelo povratiti prvobitni ukus.

Kasnije je potrebno samo da izvadite čep i uživate u ukusnoj čorbi ili varivu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija