• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

22.03.2024

20:30

Godinama pogrešno usisavate! Kuća vam ne deluje dovoljno čisto, a ni ne slutite kakve greške pravite

Shuterstock

Dom i porodica

Godinama pogrešno usisavate! Kuća vam ne deluje dovoljno čisto, a ni ne slutite kakve greške pravite

Podeli vest

Usisavanje stana može delovati kao jednostavan zadatak, ali postoji nekoliko grešaka koje ljudi često prave.

Upotrebom ovih saveta, čišćenje stana može postati efikasnije i rezultirati čistijim prostorom za život. 

Ulaganje malo više truda u pravilno usisavanje može imati veliki uticaj na kvalitet vašeg života i zdravlja u vašem domu. Evo nekoliko saveta kako da ovaj kućni posao obavite na pravi način i efikasno očistite svoj prostor.

1. Praznite kesu redovno

Nepravilno pražnjenje kese za usisivač može dovesti do gubitka snage usisivača. Bez obzira na to da li koristite platnenu ili jednokratnu papirnatu kesu, važno je da je praznite čim se napuni do pola. Ovo će obezbediti da usisivač održi optimalnu snagu usisavanja.

Foto: Freepik.com

 

2. Usisavajte u oba smera

Kada usisavate tepih, važno je da povlačite glavu usisivača u više smerova kako biste efikasno pokupili svu prljavštinu. Usisavanje u sva četiri smera je posebno važno u delovima prostorije gde se prašina najviše nakuplja ispod resa tepiha.

3. Koristite odgovarajuće nastavke

Nastavci za usisivač nisu tu bez razloga. Uložite malo truda i koristite odgovarajući nastavak za uglove i nameštaj. Ovo je posebno važno kod čišćenja uglova i delova nameštaja gde se prljavština često nakuplja.

4. Ne žurite

Pre nego što počnete da usisavate, pobrinite se da podignete sve sitnice sa poda kako biste izbegli oštećenja usisivača. Takođe, važno je usisavati polako kako biste efikasno pokupili prašinu, umesto da je samo podignete u vazduh.

Foto: pexels.com

5. Redosled čišćenja

Usisavanje treba da bude poslednji korak u čišćenju prostorije, nakon brisanja prašine i pomeranja nameštaja. Na taj način ćete izbeći dodatni nered i učiniti čišćenje efikasnijim.

6. Pomerite nameštaj

Ne zaboravite da pomerite nameštaj kako biste očistili prostor ispod kauča, fotelje i drugih delova nameštaja. Prašina i mrvice se često nakupljaju na ovim mestima, pa je važno da im posvetite pažnju prilikom usisavanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija