• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.05.2023

11:34

POSTOJI LI IDEALNA RAZLIKA U GODINAMA MEĐU PARTNERIMA? Evo šta kaže nauka!

Ljubav

POSTOJI LI IDEALNA RAZLIKA U GODINAMA MEĐU PARTNERIMA? Evo šta kaže nauka!

Podeli vest

Prema najnovijem istraživanju određena razlika u godinama može odrediti dužinu veze između dvoje ljudi.

Poznato je da određeni parovi izazivaju podozrenje okoline - ako je muškarac mnogo stariji a žena mlađa, ili obrnuto - ako je starija žena u vezi sa mlađim muškarcem. 

Ova tema je stalno aktuelna u medijima i na društvenim mrežama. Nedavno je osvanula vest da je čuveni glumac Robert De Niro dobio dete u 80. godini sa svojom devojkom Tifani Čen. Francuski predsednik Emanuel Makron ima 45 godina, a njegova supruga je od njega starija 25 godina.

Međutim, iako parovi sa velikom razlikom u godinama mogu da opstanu, jedno istraživanje tvrdi da su oni, ipak, u problemu. 

Foto: freepik

Par

Anketa sprovedena na jednom američkom fakultetu je uključila 3000 ljudi. Zaključci istraživanja su da je kod parova kod kojih je razlika u godinama pet godina, verovatnoća da će raskinuti 18 posto veća nego kod parova koji su isto godište. 

Parovi sa razlikom u godinama od samo godinu dana imaju najveće izgleda da ostanu zajedno, zaključak je zanimljivog istraživanja. 

Kod parova kod kojih je razlika u godinama 10 godina, verovatnoća za prerani kraj veze je 39 posto. Najgore su u istraživanju prošli parovi kod kojih je razlika u godinama 20 godina. Za njih statistika kaže da je verovatnoća da će okončati svoju vezu čak - 95 posto.

Dakle - što je veća razlika u godinama između partnera, veće su šanse da veza neće dugo opstati. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 11 meseci

Kako mozete da kazete da je veca sansa da veza nece opstati? Imati sansu znaci da se dogadja nesto lepo a nikako ruzno. Niko nema sansu da mu se dogodi ruzna stvar.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija