• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.03.2024

12:10

Zgusnite jelo bez brašna! Ovako će biti i zdravije i ukusnije - evo u čemu je tajna

Shutterstock

Zanimljivosti

Zgusnite jelo bez brašna! Ovako će biti i zdravije i ukusnije - evo u čemu je tajna

Podeli vest

Senf u prahu ili želatin odlična su zamena za brašno, kada je zgušnjavanje jela u pitanju.

Ukoliko pitate domaćice starijeg kova, verovatno će vam reći da za zgušnjavanje jela, kao i pravljenje filova i soseva, nema bolje namirnice od brašna

Međutim, opšte je poznato da belo brašno baš i nije najzdravija stvar, pa ukoliko možete da je izbegnete, makar u ovim jelima, to ne bi bilo loše. 

Zapravo, postoji zdravija, a neki kažu i ukusnija opcija i to uz dve namirnice koje možete naći u svakom supermarketu, a u pitanju su senf u prahu i želatin.

Foto: Shutterstock

brašno

Kada pravite filove za neke poslastice ili soseve, pred kraj spremanja dodajte malo želatina. Važno je da ne preterate, jer ukoliko stavite previše, pa dobićete žele. 

Senf u prahu se koristi samo za zgušnjavanje soseva i takođe se dodaje pred kraj spremanja. 

Da li vi imate neku caku za pripremu koja vam uvek uspeva? 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija