• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.03.2024

22:00

Proverite da li je vreme da zamenite jastuk! Isprobajte trik od 30 sekundi

Shutterstock

Zdravlje

Proverite da li je vreme da zamenite jastuk! Isprobajte trik od 30 sekundi

Podeli vest

Većina ljudi ne menja jastuk dovoljno često, a to može dovesti do bolova u leđima i vratu. Uz pomoć jednostavnog trika otkrićete da li je vreme da zamenite svoj jastuk.

Ako predugo spavate na istom jastuku, možete stvoriti probleme sa bolovima u leđima i vratu jer se jastuk izobliči i više ne pruža dovoljno dobru podršku kičmi. Samim tim nećete imati kvalitetan san i budićete se umorni.

Osim toga, stari jastuci kriju dosta bakterija i grinja, pa je redovna zamena važna i zbog higijene.

Foto: pexels.com

jastuk

 

Smatra se da jastuk treba menjati na svake dve godine, ali nekada je to potrebno učiniti ranije.

I kako ćete znati kada je zaista vreme da zamenite jastuk?

Ovaj trik će vam oduzeti samo pola minuta, a sve što treba da uradite je da savijete jastuk, piše Livingetc.

Držite jastuk presavijen na pola oko 30 sekundi, a zatim gledajte koliko brzo se vraća u prvobitan oblik.

Ako se jastuk odmah otvori, još nije vreme da ga zamenite. Ako jastuk ostane presavijen ili se veoma sporo vraća u prvobitni oblik, vreme je da ga zamenite.

To znači da materijal unutar jastuka više nije dovoljno otporan, izgubio je svoja svojstva i više ne podržava vaš vrat i kičmu kako bi trebalo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija