• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/blic/alo

21.08.2020

08:03

CRNOGORCI SPUSTILI CENE, SPASAVAJU ŠTA SE SPASTI MOŽE! Moderno opremljeni apartman i pun pansion 25 evra, za decu gratis smeštaj i popusti!

Balkan

CRNOGORCI SPUSTILI CENE, SPASAVAJU ŠTA SE SPASTI MOŽE! Moderno opremljeni apartman i pun pansion 25 evra, za decu gratis smeštaj i popusti!

Podeli vest

Crna Gora je dozvolila ulaz turista iz Srbije, a ponude turističkih agencija i vlasnika apartmana, hotela i stanova su takve da u skladu sa finansijskim mogućnostima svako može da pronađe dobitnu kombinaciju za letovanje

Last minute nude agencije za više destinacija u Crnoj Gori i za hotelski i smeštaj u apartmanima luksuznog tipa.

- Sa uslugom polupasiona ili punog pansiona, u apartmanskom smeštaju, moderno opremljenom studiju u Čanju, do kraja avgusta cene su od 24,50 evra do 29,50 evra, u zavisnosti od broja gostiju u sobi i vrste usluge. Već od 1. septembra cene su od 22,50 do 26,50 evra po osobi i danu - kažu u agenciji i dodaju da većina naših građana u Crnu Goru putuje u svom aranžmanu.

Za istu ponudu važi da deca do tri godine letuju gratis, a do 12 godina s 30 odsto popusta. Plaća se i boravišna taksa, 1,50 evra za odrasle, za decu do 12 godina 0,50 evra, od 12 do 18 godina 0,85 evra.

Hotel s četiri zvezdice u atraktivnom delu Bara uz šetalište i pored mora za polupansion po osobi i danu je sada 56,50 evra i od septembra 48 evra.

U ponudi turističkih agencija su vile i bungalovi u Adi Bojani s polupasionom na bazi švedskog stola. Cena za standard uslugu je 38,50 evra po osobi na dan do kraja avgusta, a za boravak u septembru cena je 29,50 evra.

Na Slovenskoj plaži polupasion u hotelima je od 35,5 evra i više, dok se u Igalu takva usluga kreće u luksuznim novim hotelima od 64,5 evra.

Foto: Reuters

Cenovnici turističkih radnika u Crnoj Gori mnogi porede sa cenovnikom za Egipat u koji su uračunati takse i avio-prevoz, dok je za prevoz za Crnu Goru treba dodatno izdvojiti novac.

U Tivtu, za hotelski smeštaj za uslugom ishrane, cena je više od 40 evra na dan, kao i u Budvi.

- Standard polupasion, po ceni od 56 ili 43 evra, zavisi od termina letovanja, za decu do 12 godina daju gratis, a istu ponudu daje i Petrovac, ali Crna Gora, recimo, u Bečićima, ima i ponudu za hotelski smeštaj od oko 200 evra na dan - kažu u agencijama.

Među izuzetno skupim aranžanima je i hotel u centru Starog grada Kotora. Noćenje sa doručkom u superior sobi je od 167 do 220 evra.

U Bečićima imaju specijalne ponude i u hotelu sa dve zvezdice za devet polupansiona do kraja septembra, u zavisnosti od broja gostiju, košta od 315 do 223 evra.

Najam studija i apartmana u modernoj vili u Budvi je od 18 do 20 evra, a za decu do dve godine boravak je gratis. Ali, pojedini vlasnici iste usluge i smeštaj cene po sobi 35 ili studiju 50 evra dnevno.

Aranžman u Rafailovićima za osam dana, noćenje u luksuznoj vili u dvokrevetnoj i trokrevetnoj sobi i polupansionom u restoranu, je oko 260 evra po osobi ili u drugim vilama i za 189 i 139 u septembru.

Foto: Reuters

Po krevetu u Krimovici, iznad plaže Trsteno, naplaćuje se šest evra, a za višednevni smeštaj i letovanje u Sutomoru se izdaju komforni dupleks stanovi za 60 evra i 80 evra. Apartmani uz magistralu u Sutomoru, u naselju Šušanj, za tri ili četiri osobe su već od šest evra po sobi na dan, dok je na Crnogorskom primorju moguće pronaći i smeštaj već od pet evra za koje mladi kažu da su pogodni onima koji veći deo dana provode na plaži.

Cena za stan na dan u Crnoj Gori je od 20 evra, u Herceg Novom za 30 evra.

Prema podacima s početka sezone u Crnoj Gori, cena za dve ležaljke i suncobran u, recimo, Sutomoru je bila šest evra. Presedan zbog visokih cena su dve plaže - Kraljičina i Kraljeva plaža, na kojima iznajmljivanje ležaljki i suncobrana, prema pisanju pojedinih medija, košta 120 evra.

Cene hrane i pića u Crnoj Gori su okvirno kao u Srbiji i više. Kafa je od dva evra. Toliko košta i pivo, a za ručak u restoranima, pastu i rižoto treba izdvojiti od sedam do 10 evra, dok su gambori na žaru više od 20 evra.

Cene u prodavnicama (u evrima)

Lubenica 1 kg 0,29
Hleb 0,70
Pivo limenka 0,5 l od 0,49
Mleko 1 l od 0,79
Jogurt 1 l od 0,85
Voda 1,5 l 0,59
Sok 1,5 l od 0,49
Gazirani sok 1 l 0,79
Juneće mleveno meso 1 kg od 3,49
Juneći but bez kostiju 1 kg 5,49
Svinjska plećka bez kostiju 1 kg od 3,89
Pileći file 1 kg 3,99
Pileći batak bez kostiju 1 kg 3,29
Njeguški pršut 1 kg 9,99

*Cene su u evrima

Cene u kafićima i restoranima
Domaća kafa od 1
Espreso od 1,10
Sokovi od 1,80
Gazirani sokovi od 2
Ceđeni sokovi od 3
Pivo od 2,5
Kokteli 5,5
Pica 5,5
Lignje na žaru 250 g 10
Rižoto sa plodovima mora 250 g 10
Hamburger 150 g 2,5
Pileće belo 150 g 3
Obrok salate 7 - 11
Riblja čorba 3,80

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bg

pre 3 godine

Ovo su cene od pocetka Jula ali neka hvala . Smestaj je i dalje preskup u odnosu na Tursku i kvalitet koji se nudi.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Spektakularno završeni Dani Kladova
Društvo

Spektakularno završeni Dani Kladova

Spektaklom u tvrđavi Fetislam, koncertom Danice Crnogorčević, u prisustvu nekoliko hiljada građana, uz vatromet i baklje na zidovima tvrđave, završeni su ovogodišnji Dani opštine Kladovo, koji su, utisak je svih građana opštine, ove godine zaista prevazišli sva očekivanja.

27.04.2024

12:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak
Beograd

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak

Najmasovniji međunarodni sportski događaj na ulicama našeg glavnog grada - Beogradski maraton, održava se u nedelju 28. aprila sa već tradicionalnim startom kod Crkve Svetog Marka i ciljem na Terazijama. Beogradski maraton ove godine okupiće rekordnih preko 13.000 učesnika, i to na distancama od 10, 21 i 42 kilometra, a u Beograd dolazi i 2.500 stranaca iz 72 zemlje širom sveta.

27.04.2024

09:14