• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

13.04.2023

14:53

OGLASIO SE KUM MILA ĐUKANOVIĆA! Brutalnim stihom se oprostio od crnogorskog diktatora!

Printskrin

Balkan

OGLASIO SE KUM MILA ĐUKANOVIĆA! Brutalnim stihom se oprostio od crnogorskog diktatora!

Podeli vest

Ratko Knežević, nekadašnji šef crnogorske misije u Vašingtonu, biznismen i diplomata, napisao je na Fejsbuku da je Đukanovića još 1999. godine uzalud upozoravao da ide pogrešnim putem, ali je, kako navodi, "bio gladan i hteo je da jede iz svačijeg i svakog tanjira".


„Upozorio sam ga još pred kraj 1999. pa početkom 2000. i sam, i zajedno sa našim američkim interlokutorima, da ne ide dobrim putem. Uzalud je bilo: bio je gladan. Htio je jesti iz svačijeg i svakog tanjira. I umesto da jednog dana ostane zapamćen kao čovek koji je povratio nezavisnost Crnoj Gori, ostaće upamćen u istoriji kao švercer cigareta i sponzor najvećeg šverca kokaina ikada u istoriji evropskog kontinenta", napisao je Knežević.

Konstatuje da je šteta i ističe da je pohlepa ogroman ljudski i Božji greh. 

"Adio Milo. Sledi ti dugi put kroz poglavlja 23 i 24 pridruživanaja EU, u prevodu, dugi i teški hod kroz pravosudni i kazneni sistam zemlje koju si stvarao”, napisao je Knežević.

Nakon 34 godine vladavine i, kako navodi „24 godine besomučne pljačke Crne Gore (zemlju je počeo pljačkati 1998 kada je uzeo apsolutnu vlast, nota bene, ne pre)“ bili stihovi Miroslava Krleže, odnosno jedan: „Na zadnjoj štengi se penezi brojiju”.

„Za one koji ne razumeju kajkavski prevod ili pesničku finesu, prevod je: „Na poslednjoj stepenici našeg života prebrojimo koliko (zaista) imamo novca (ili vrednosti)”, naveo je Knežević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija