• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

16.06.2023

10:30

NA BRODU KAPETANA SA LUŠTICE 900 kg KOKAINA! Uhapšeni crnogorski pomorci, jedna od najvećih zaplena narkotika u Australiji!

Australian Federal Police

Balkan

NA BRODU KAPETANA SA LUŠTICE 900 kg KOKAINA! Uhapšeni crnogorski pomorci, jedna od najvećih zaplena narkotika u Australiji!

Podeli vest

Dvojica crnogorskih pomoraca optuženi su za umešanost u šverc 849,5 kilograma kokaina u Zapadnu Australiju, prenosi RTCG.


Uhapšeni su zapovednik teretnog broda (43) i glavni inženjer (39), a Tužilaštvo Australije tvrdi da su crnogorski državljani znali da je kokain sakriven na brodu "ST Pinot" i da su planirali da ga bace na obalu Fremantlea kako bi ga pokupila druga grupa. 

Zapovednik broda, inače sa Luštice, kako izveštavaju Vijesti, navodno je dao instrukcije drugim članovima posade da promene kurs broda dok se približavao luci, kako bi se sreo sa drugim brodom, piše na zvaničnom sajtu australijske federalne policije (AFP) i dodaje da razmena nije uspela.

Pomorci su tada navodno pokušali da sakriju drogu tako što su vodom napunili balastni rezervoar, u kojem je droga bila sakrivena, i uputili članove posade da daju lažne informacije špediterima.
Dvojica crnogorskih državljana optuženi su po jednoj tački za uvoz komercijalne količine granične droge, odnosno kokaina, u Australiju.

Kako se navodi, ako budu osuđeni, preti im maksimalna kazna doživotnog zatvora. Lokalni mediji pišu da se radi o jednoj o najvećih zaplena droge u Australiji, čija se vrednost na crnom tržištu procenjujena oko 375 miliona australijskih dolara. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Walter

pre 10 meseci

Upravo gledam kako je par hiljada Grka izašlo na ulice Atine da protestvuju zato što su se u grčkim vodama udavili 79 migranata.Upravo je gospodin Vučičević na TV Informeru rekao da je njihovom brodu prišao brod grčke obalske straže i ponudio im pomoć koju su ovi odbili iz straha da ne budu vraćeni u libijske teritorijalne vode.Šta su krive grčke vlasti da bi ovi ljudi protestovali, slično protestima u Beogradu povodom ubistva dece ,ALI, grčka policija ,dobro opremljena zaštitnim sredstvima, bacila je na njih suzavac i protestanti su bežali koliko ih noge nose !

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija