• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.08.2020

15:59

OSUĐEN BRAT BOMBAŠA SAMOUBICE! U napadu u Mančesteru na koncertu Ariane Grande ubio 22 osoba!

Vesti

OSUĐEN BRAT BOMBAŠA SAMOUBICE! U napadu u Mančesteru na koncertu Ariane Grande ubio 22 osoba!

Podeli vest

Muškarac koji je pomogao svom starijem bratu da izvrši samoubilački bombaški napad na kraju koncerta pevačice Ariane Grande u Mančesteru pre tri godine, u kojem je ubijeno 22 ljudi, osuđen je na najmanje 55 godina zatvora, prenosi Rojters

Hašem Abedi (23) je u martu proglašen krivim za ubistvo zbog toga što je podsticao i pomagao svom bratu Salmanu u samoubilačkom bombaškom napadu na kraju koncerta pevačice Ariane Grande u Mančesteru 2017. godine.

(FOTO) NAVALJNI USLIKAN KAKO PIJE IZ CRVENE ČAŠE NA AERODROMU! Objavljena poslednja fotografija ruskog opozicionara, UBRZO POTOM POČEO JE BORBU ZA ŽIVOT!

LUKAŠENKO ŠALJE JASNU PORUKU NATO! U pripremi velike vojne vežbe na zapadnim granicama!

U napadu su 22 osobe izgubile život, uključujući i sedmoro dece, među kojima je najmlađe imalo osam godina, dok je 237 ljudi tom prilikom povređeno.

Sudija je rekao da su oba muškarca pođednako odgovorna za napad i da su ciljano odabrali da napad izvrše na koncertu na kojem su u publici uglavnom bili mladi ljudi. Polovinu žrtava nastradilih u napadu čine deca ili tinejdžeri.

Abedi je osuđen zbog ubistva i zavere, i provešće najmanje 55 godina iza rešetaka.

Osuđeni nije bio prisutan kada je izrečena presuda, budući da je odbio da se pojavi u sudnici u kojoj su se nalazile porodice žrtava.

Braća Abedi, čiji su roditelji emigrirali iz Libije u Veliku Britaniju za vreme vladavine Moamera Gadafija, napravili su u plan o napadu u svom domu u južnom delu Mančestera, gde su eksperimentisali sa pravljenjem eksplozivne naprave.

Nakon što su napravili eksplozivnu napravu na drugoj adresi i kupili automobil u kojem su je sakrili, braća su se vratila u Libiju sredinom aprila 2017. godine.

Hašem je ostao u Libiji, dok je njegov brat (22) izvršio napad.

Hašem je negirao da je učestvovao u planiranju napada, ali odbrana nije navela nikakve dokaze za to, zbog čega je sudija doneo presudu da je kriv za ubistvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija