• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.05.2021

15:26

NARKO KARTELI U MEKSIKU OBJAVILI RAT VLADI! Kidnapuju članove policijskih jedinica, upaduju im u kuće i ubijaju pred porodicom! FOTO/VIDEO

Vesti

NARKO KARTELI U MEKSIKU OBJAVILI RAT VLADI! Kidnapuju članove policijskih jedinica, upaduju im u kuće i ubijaju pred porodicom! FOTO/VIDEO

Podeli vest

Ozloglašeni meksički kartel Halisko odgovorio je na politiku vlade "zagrljaji, a ne meci", tako što je uveo svoja pravila - kidnapovao je nekoliko članova elitne policijske jedinice u saveznoj državi Guanahuato

Oteti policajci su potom mučeni, sa ciljem da se od njih saznaju određena imena i adrese kolega, koji su sad na meti i kartel ih ubija u njihovim domovima, kada su slobodni, naočigled cele porodice policajaca, javlja AP.

Ovo je vrsta direktnog napada na policiju i predstavlja izazov za politiku predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora, koji želi da izbegne nasilje i odbija da uđe u rat sa narko-kartelima.

Međutim, kartel je već objavio rat vladi, sa ciljem da pobije elitnu državnu jednicu poznatu kao Taktička grupa, koju kriminalci smatraju neprijateljskom jer tretiraju njihove članove "nepošteno".

- Ako želite rat, dobićete ga. Pokazali smo vam već gde vam je mesto. Dolazimo po sve vas - piše na baneru koji je napravio narko-kartel, postavljenom na zgradi u Guanahuatu u maju.

Kartel preti da će za svakog uhapšenog člana njihove bande ubiti dva člana taktičke jedinice.

- Gde god da su, u kućama, u patrolnim kolima, ubićemo ih - piše na baneru.

Zvaničnici u Guanahuatu, meksičkoj državi sa najviše nasilja, gde se Halisko bori protiv lokalnih bandi uz pomoć rivalskog Sinaloa kartela, odbili su da otkriju koliko je članova elitne jedinice je ubijeno dosad.

Međutim, državna policija je objavila da je u najnovijem slučaju ubijen policajac koji je kidnapovan iz doma u četvrtak, a njegovo telo je bačeno na autoput.

I, dok je teško utvrditi broj žrtava, Poplab, novinska zajednica u Guanahuatu, navodi da je najmanje sedam policacaja ubijeno kada su bili van dužnosti ove godine.



U januaru, naoružani napadač je ušao u dom žene policajca, ubio joj muža, izvukao je iz kuće, mučio je i bacio njeno izrešetano telo.

Ova meksička država, sa nešto preko šest miliona stanovnika, ima najviše ubijenih policajaca od svih u Meksiku.

Prema Poplabu: između 2018. godine i 12. maja ove godine, ubijeno je 262 policajaca, odnosno 75 godišnje, što je više nego u SAD, koja ima 50 puta više stanovnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15