• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.08.2021

18:59

VODITELJ MU NIJE POVEROVAO?! Taliban se uključio u emisiju i poslao SNAŽNU PORUKU ZAPADU! /VIDEO/

YoutubePrintscreen

Vesti

VODITELJ MU NIJE POVEROVAO?! Taliban se uključio u emisiju i poslao SNAŽNU PORUKU ZAPADU! /VIDEO/

Podeli vest

Talibani su opkolili Kabul, ambasade su naredile spaljivanje dokumenata i hitnu evakuaciju, a portparol Talibana poručuje da zapad mora da prihvati realnost

- Jesu li Talibani koristili silu nad 10 provincija koje sada kontrolišu ili su se provincije dobrovoljno predale - upitao je novinar "RT arabik" portparola Talibana.

- Mislim da bi trebali to da pitate ljude, na njima je da kažu da li nam je upotreba sile bila potrebna da bi se preuzela kontrola nad 10 velikih provincija u nešto više od nedelju dana. Vladine snage imaju više resursa i opreme od nas, ali pre svega imaju političku i finasijsku podršku od drugih zemalja. Kako onda može da se desi naše napredovanje na terenu, da li postoji neko drugo objašnjenje? - odgovorio je portparol Talibana pokušavajući da uveri javnost da je narod Avganistana na njihovoj strani.

Novinar je podsetio Talibanskog predstavnika da zapadne zemlje optužuju Talibane da žele da preuzmu kontrolu nad Avganistanom koristeći silu, a Amerika je upozorila da će to izolovati Avganistan i da će se Talibani naći opet izolovani.

- Želimo da imamo dobre odnose sa svim zemljama na svetu, pogotovu sa našim komšijama u regionu. Održavamo kontakte sa njima i želimo dobre odnose, ali želimo i da zemlje koje ne razumeju realnost u Avganistanu, oni koji su došli u Avganistan pre 20 godina, želimo da razumeju ko predstavlja avganistanski narod - rekao je portparol Talibana.

Talibanski predstavnik ponovio je da su neke zapadne zemlje postavile određene ljude na vlast i dale im ogroman novac, ali da je sav novac završavao u njihovim džepovima. On tvrdi da su zapadne zemlje koje su okupirale Avganistan znale kuda novac odlazi, ali da su izgubili kontrolu nad režimom koji su instalirali da vodi zemlju.

- Kako korumpirana vlada može služiti ljudima? Već smo puna puta rekli i ponoviću, ove zemlje moraju da razumeju realnost. Zašto ljudi moraju da prihvate nešto što ne žele, nešto što je kontradiktorno principima i vrednostima naroda - zaključuje predstavnik Talibana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Walter

pre 2 godine

Bezvredne su bile godine obučavanja i naoružavanja avganistanske armije .Oni jednostavno beže ili se predaju talibanima.Tako su pobegli iz veoma važnog grada Mazar-i-Šarif i Nili gl. grad pokrajine Dajkundi .Boris Džonson je prošlog meseca izjavio da ne postoji način da talibani vojnim načinom osvoje vlast, aBajden je rekao da je u Avganistanu ostalo 300.000 pripadnika avg. vojske koji neće predati talibanima vlast.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak
Beograd

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak

Najmasovniji međunarodni sportski događaj na ulicama našeg glavnog grada - Beogradski maraton, održava se u nedelju 28. aprila sa već tradicionalnim startom kod Crkve Svetog Marka i ciljem na Terazijama. Beogradski maraton ove godine okupiće rekordnih preko 13.000 učesnika, i to na distancama od 10, 21 i 42 kilometra, a u Beograd dolazi i 2.500 stranaca iz 72 zemlje širom sveta.

27.04.2024

09:14