• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/BBC

30.01.2022

08:33

Severna Koreja izvela ONO ŠTO SE SMATRA NJENIM NAJVEĆIM LANSIRANJEM PROJEKTILA OD od 2017. godine! Žele da imaju sistem kao REP ŠKORPIONA!

Informer/Fotomontaža

Vesti

Severna Koreja izvela ONO ŠTO SE SMATRA NJENIM NAJVEĆIM LANSIRANJEM PROJEKTILA OD od 2017. godine! Žele da imaju sistem kao REP ŠKORPIONA!

Podeli vest

Severna Koreja izvela je ono što se smatra njenim najvećim lansiranjem projektila od 2017. godine. Južna Koreja obavestila je da je lansiranje obavljeno u 07.52 sata po lokalnom vremenu u nedelju kod istočne obale Severne Koreje

Japan, Južna Koreja i Amerika osudile su lansiranje koje je sedmi test ovog meseca. UN zabranjuju Severnoj Koreji da testira balističko i nuklearno oružje i uvele su stroge sankcije.

Ali istočnoazijska država redovno prkosi zabrani, a lider Kim Džong Un obećao je da će ojačati odbranu svoje zemlje.

Savet za nacionalnu bezbednost Južne Koreje saopštio je da je nedeljni test bio balistička raketa srednjeg dometa (IRBM), koja će biti najveća raketa testirana od novembra 2017.

Sleteo je u Japansko more, a Amerika je pozvala Severnu Koreju da se uzdrži od daljih destabilizujućih akata.

Zvaničnici Japana i Južne Koreje procenjuju da je projektil dostigao visinu od 2.000 kilometara i da je leteo 30 minuta do udaljenosti od 800 km. 


Prema južnokorejskoj novinskoj agenciji "Jonhap", navodi se da je raketa slična raketi Hvasong 12 koju je Severna Koreja testirala 2017. godine.


Amerika je ranije u januaru uvela dodatne sankcije Severnoj Koreji, sankcije su odgovor na prethodna lansiranja projektila. Međutim, pregovori između ove dve zemlje su u zastoju otkako je predsednik Bajden preuzeo dužnost.

 

 


Rakete koje su testirane ranije ovog meseca pokazale su da Severna Koreja razvija tehnologiju koja može da pobedi skupe i složene sisteme raketne odbrane.

Rep škorpiona

Bivši južnokorejski mornarički komandant profesor Kim Dong Jup rekao je da oni žele da imaju sistem odvraćanja koji je kao rep škorpiona.

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija