• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/MO Rusije

22.04.2022

07:00

MAPA SA FRONTA - OPASNO ZAKUVAVA NA ISTOKU! Moćni udari kod Slavjanska i u Harkovskoj oblasti, obruč se zatvara... (Foto)

pixabay.com/Fotomontaža

Vesti

MAPA SA FRONTA - OPASNO ZAKUVAVA NA ISTOKU! Moćni udari kod Slavjanska i u Harkovskoj oblasti, obruč se zatvara... (Foto)

Podeli vest

Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju vojnu operaciju u Ukrajini. Večernji izveštaj ruskog Ministarstva odbrane o situaciji u zoni specijalnih operacija dao je general-major Igor Konašenkov

U izveštaju se navodi da su tokom dana, visokoprecizne rakete sa vazdušnim lansiranjem napale 14 objekata Oružanih snaga Ukrajine. Usled udara u rejonu naselja Popasnaja pogođeni su: komandno mesto, dva skladišta municije, dva reona koncentracije ljudstva i ukrajinske vojne tehnike, kao i dva uporišta nacionalista.

- U naseljima Šnurki i Slavjansk uništena su skladišta municije, a ljudstvo i tehnika Oružanih snaga Ukrajine pogođeni su u oblastima Čerkasko i Aleksandrovka. Uništeno je do 120 neonacista, kao i više od 30 oklopnih vozila i vozila, kazao je Konašenkov.

Konašenkov je rekao i da je operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije tokom dana pogodila je 64 vojna objekta Ukrajine. Među njima: 17 zona koncentracije ljudstva i ukrajinske vojne tehnike u oblastima Crvenog Limana i Drobiševa, kao i dva skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja na području grada Zapožija.

- Raketne trupe i artiljerija pogodile su 450 neprijateljskih ciljeva tokom dana. Uključujući: 14 komandnih mesta, kao i 429 uporišta i mesta gomilanja ljudstva i tehnike u naseljima Velika Kamiševaha, Červonoe, Paškovo, Nova Dmitrovka u Harkovskoj oblasti - kazao je Konašenkov.

Ruski sistemi PVO, kako se navodi u izveštaju, uništili su ukrajinsku bespilotnu letelicu u rejonu naselja Jasnoe u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, 140 aviona, 106 helikoptera, 512 bespilotnih letelica, 254 protivvazdušna raketna sistema, 2422 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 266 višecevnih raketnih bacača, 1051 topova i minobacača , kao i 2274 jedinice specijalnih vojnih vozila.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Uspešno održana konferencija Lepota žene!
Moda i lepota

Uspešno održana konferencija Lepota žene!

Konferenciju "Lepota žene" drugu godinu za redom organizovala je agencija "Advertising Solutions", na čelu sa Natašom Vulin. Tokom celodnevnog programa, 21. maja, u prostoru Jugoslovenske kinoteke govorilo se o ženama kroz prizmu zdravlja, snage, pobede i lepote.

22.05.2024

16:37

Džet set

Srbija