• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

11.12.2022

16:43

(VIDEO) UKAPIRALI, DA LI I PREKASNO! AMERIČKI MEDIJI: LOVAC SU-35 JE NEPROCENJIVO BOGATSTVO RUSKE VOJSKE! Moskva će suhojima naoružati Iran!

Printscreen/Armies Power

Vesti

(VIDEO) UKAPIRALI, DA LI I PREKASNO! AMERIČKI MEDIJI: LOVAC SU-35 JE NEPROCENJIVO BOGATSTVO RUSKE VOJSKE! Moskva će suhojima naoružati Iran!

Podeli vest

Američki specijalizovani časopis „Military Watch Magazine" nazvao je ruski lovac Su-35 neprocenjivim bogatstvom. U tekstu, objavljenom 10. decembra, navodi se da će avion ojačati odbranu Irana, koji sada razmatra mogućnost njegove kupovine.

Su-35 je mnogo više ulazio u sukob sa neprijateljskim lovcima nego bilo koji drugi lovac posle Hladnog rata. Veruje se da on može da se suprotstavi savremenim zapadnim lovcima vrhunske klase kao što su F-35A i F-15SA, navodi se u tekstu.

Časopis napominje da je Su-35 baziran na lovcu Su-27, koji je svojevremeno bio takođe jedinstven.

- Pošto protivnici Irana nastavljaju da izvode vežbe i pripremaju se za moguće napade lovaca pete generacije na njegova nuklearna postrojenja, Su-35 će biti neprocenjivo bogatstvo koje može biti isporučeno relativno brzo - zaključuju autori članka.

Ruski višenamenski super-manevarski lovac Su-35 generacije 4++ opremljen je radarom sa faznom antenskom rešetkom, kao i motorima sa kontrolisanim vektorom potiska. Može da dostigne brzinu do 2.500 km/čas, njegov domet leta dostiže 3.400 km. Lovac je naoružan topom, kalibra 30 mm i ima 12 podvesnih mesta za bombe i projektile.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija