• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT Balkan

04.05.2023

16:18

"TO ŽELI VAŠINGTON KAO I MNOGI IDIOTI U BRISELU"! Medvedev Borelja nazvao drskom starom budalom, a onda ga upozorio...

APphoto

Vesti

"TO ŽELI VAŠINGTON KAO I MNOGI IDIOTI U BRISELU"! Medvedev Borelja nazvao drskom starom budalom, a onda ga upozorio...

Podeli vest

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije reagovao je na izjavu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja da Rusija ne treba da koristi napad na Kremlj kao izgovor za dalju eskalaciju sukoba

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je, komentarišući reči šefa diplomatije EU Žozepa Borelja o napadu dronovima na Kremlj, upozorio da će to dovesti do eskalacije sukoba, što upravo i žele SAD i jedan broj zvaničnika u Briselu.

- Drska stara budala. Ovaj teroristički akt, koji su kijevske vlasti izvele pod vođstvom Sjedinjenih Država i uz odobrenje vlasti EU, dovešće do eskalacije sukoba. To i žele Vašington, kao i mnogi idioti u Briselu - napisao je Medvedev na Tviteru.

Ranije je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj pozvao Rusiju da ne koristi napad na Kremlj za eskalaciju ukrajinskog sukoba.

- Pozivamo Rusiju da ne koristi taj takozvani napad kao izgovor za dalju eskalaciju sukoba - rekao je Borelj uoči sednice saveta EU za razvoj.

Ovim povodom, oglasila se i francuska strana koja je saopštila da je napad dronovima na Kremlj "čudan i zagonetan incident".

Podsetimo, ukrajinske snage su ranije dronovima napale predsedničku rezidenciju u Kremlju. Kako su preneli mediji, ruske vojne i obaveštajne agencije onesposobile su dva drona, a povređenih nije bilo. 

Predsednik Rusije je dobro i on danas normalno nastavlja sa svojim ranije planiranim dnevnim aktivnostima, naveli su u Kremlju.

Reč je o planiranoj terorističkoj akciji i atentatu uoči velike parade 9. maja, posvećene pobedi tokom Drugog svetskog rata, saopštili su iz Moskve. U saopštenju se dodaje da Rusija zadržava pravo da uzvrati "bilo gde i kad god smatra potrebnim" kao odgovor na napad dronom na rezidenciju predsednika Vladimira Putina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BarbieClaus

pre 1 godinu

E jeste bas, a to sto Medvedev 'lupa" takve gluposti da se covek zapita da mu mozda nije potrebna "strucna" pomoc psihijatra, o tome nista... mada nije samo on kriv sto je Rusija od svetske sile postala regionalana a i to je diskutabilno i sta je druga najjaca armija na svetu se pokazala toliko nesposobnom da je to da zaplaces od muke...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Majka Đorđa Stankovića - kandidata Mikija Aleksića za gradonačelnika Niša - iz budžeta otela više od milion i po evra!
ZLOUPOTREBILA DECU DA NAPUNI SVOJ DŽEP

Majka Đorđa Stankovića - kandidata Mikija Aleksića za gradonačelnika Niša - iz budžeta otela više od milion i po evra!

Marina Stanković, majka Đorđa Stankovića - kandidata za gradonačelnika Niša "Narodnog pokreta" Mikija Aleksića - iz budžeta grada Niša na kvarno je uspela da privredi nešto više od milion i po evra za "usluge privatnog vrtića, ličnog pratioca i personalnog asistenta" u svojim Predškolskim ustanovama "Meda".

22.05.2024

15:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija