• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/

11.05.2023

17:46

ŠOK ZA ZAPAD! RUSI PROGOVORILI O OBARANJU KINDŽALA! Pentagon tvrdi da ga je pogodio "PATRIOT", ali istina je...

AP/Photo

Vesti

ŠOK ZA ZAPAD! RUSI PROGOVORILI O OBARANJU KINDŽALA! Pentagon tvrdi da ga je pogodio "PATRIOT", ali istina je...

Podeli vest

Američki protivvazdušni raketni sistem „patriot“ nije mogao da obori rusku hipersoničnu raketu „kindžal“ jer ne može da presreće tako brze ciljeve, saopštio je Sputnjiku izvor u Ministarstvu odbrane Rusije.

- Dezinformacija da je ‘kinžal‘ navodno presretnut predstavlja pokušaj da sami sebe ubede da oni to mogu. Činjenica je da brzina leta rakete ‘kindžal‘ premašuje maksimalne borbene mogućnosti protivvazdušnih raketnih sistema koje je Zapad isporučio kijevskom režimu, uključujući ‘patriota‘“ - rekao je sagovornik.

Pored toga, dodao je izvor, „protivraketni manevar koji „kindžal“ izvodi u završnom segmentu leta i gotovo vertikalni pristup meti, isključuju presretanje ovog oružja od strane protivvazdušnih raketnih sistema“.

Ranije je portparol Pentagona Patrik Rajder rekao na brifingu da je Ukrajina navodno oborila rusku raketu „kindžal“ uz pomoć odbrambenog raketnog odbrambenog sistema „patriot“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

Dugo im je trebalo da objave laž da se opravdaju :D Kindjal je balistički projektil i vertikalni napad na cilj on nema :D pod dva,nikakve proturaketne manevre ne izvodi jer je Kindjal Iskander prerađen da se može lansirati iz zraka :D i pod tri,Patriot je namijenjen za obaranje ISBM-ova koji imaju brezine od Mach 24 tako da mu Kindjal dođe kao predjelo :D I pod četiri,tko osim rusa tvrdi da je kindjal Mach 10 projektil.nema nikakvih dokaza jer da jeste radio bi jedno 10 puta veću štetu kod udara nego sa 500 kg bojnom glavom :D Ali naravno,kod vas novinari nisu stigli do razreda u kojima se učila fizika pa je to mali problem :D

vlada

pre 1 godinu

a sto su jos 2010 proizvedene rakete za patriot sistem brzine 13maha sto je 2 maha brze od kindzala ( 11 maha) to nikome nista..... izgleda ruski spijuni nisu dobro obavili poso u americi na vreme, to je isto ko ona glupost sto su tvrdili da ce ukrajina pasti za 2 nedelje....kad pocinjes da verujes u vlastite lazi to je lose ( zato je Hitler i izgubio rat)...

Tri Tacke

pre 1 godinu

Onaj Kindžal od 25 maha mogu da obore samo Ivica i Marica, ovaj pravi leti "samo"" 8 maha, on može da se obori, ni jedan od njih ne može da manevriše jer bi ih centrifugalna sila zdrobila.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija