• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

16.05.2023

10:27

PAKLENA NOĆ U KIJEVU! OBORENO ČAK 6 RUSKIH HIPERSONIČNIH RAKETA?! Ukrajinci tvrde da su našli rešenje za moćne Kindžale! Vojska slavi neverovatan uspeh PVO!

AP/Photo

Vesti

PAKLENA NOĆ U KIJEVU! OBORENO ČAK 6 RUSKIH HIPERSONIČNIH RAKETA?! Ukrajinci tvrde da su našli rešenje za moćne Kindžale! Vojska slavi neverovatan uspeh PVO!

Podeli vest

Ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo i protivvazdušna obrana presreli su svih 18 raketa koje su ruske snage lansirale tokom noći, objavio je na svom Telegram kanalu vrhovni komandant ukrajinske vojske, general Valerij Žaluzni.

- Oko 3:30 16. maja 2023. godine ruski okupatori napali su Ukrajinu sa severa, juga i istoka sa 18 raketa različitih tipova, lansiranih iz vazduha, sa mora i sa kopna - objavio je na Telegramu general Žaluzni.  

Objavio je i koje je sve rakete Ukrajina presrela i srušila:

- Šest hipersoničnih projektila Kindžal Kh-47M2 lansiranih iz šest aviona MiG-31K

- Devet krstarećih projektila tipa Kalibr, lansiranih s brodova u Crnom moru

- Tri projektila lansirana sa zemlje (S-400, Iskander-M)

Dodao je kako je ukrajinska protivvazdušna obrana sinoć uništila i dronove koje su lansirale ruske snage.

- Neprijatelj je napao dronovima Šahed-136/13 i pokušao da izvši vazdušno izviđanje uz pomoć tri taktička drona. Svi su uništeni - objavio je Žaluzni.

Reznikov: Srušili smo šest hipersoničnih projektila

Ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo pohvalio je i ministar obrane Oleksij Reznikov, da je protivvazdušna obrana oborila šest ruskih hipersoničnih projektila tipa Kindžal.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Guguran

pre 1 godinu

6 ? Nema sad prepreka za Banderovce, porobiće i Sibir, Kinu, Iran...Zelenski je uskoro vladar cele Planete.

Nenad

pre 1 godinu

Duh Kijeva, nema ko drugi? A sta je bilo kada se pisac ovih redova probudio, ljubi ga majka?

pax_orion

pre 1 godinu

ja ne znam što se mota po vašim i ruskim glavama :D Patriot je sistem namijenjen za obaranje interkontinentalnih balističkih raketa :D ICBM ima brzinu od Mach 24. ja ne znam kako ste vi i rusi mislili da Patriot ne može oboriti Kinđal :D malo informacija malo zdrave normalne logike malo inteligencije i sve bude jasno :D NATO svoju opremu ne objavljuje u hype stilu kao rusi. NATO oprema je na dijelima a ruska na riječima :D nemojte se iznenaditi kad i ako Armate dođu u ukrajinu i one ne postanu udarna vijest ali od strane NATO opreme :D

Let s go Brandon

pre 1 godinu

Patriot nema brzinu uostalom imaš njegove karakteristike pa proveri. Sistem ubedljivo najlošiji koji nije u stanju bio da presretne rakete iz Jemna . Tvoj Nato je udaljen deceniju od hipesoničnih brzina osim u holivudskim filmovima. Ujedno mukice su jedine koje ispaljuju rakete po uglom od 38% te zbog toga obično moraju imati tri lansera po poziciji. Tako da su im najverovatnije uništili dva.

Kirta

pre 1 godinu

Lažu ukrajinci,oni znaju koje rakete su srušili!!

srbin

pre 1 godinu

Koja BOMBASTA vest... verovatno iz istog izvora kao da je Putin vec12 puta imao rak... da mu je ruka oduzeta... ili da Rusija gubi... zato... sve je to VEST!!!!!!!!!!! ali jeli tacna... to je vec nesto drugo!!!!!

ProkopijeS

pre 1 godinu

Poglavlje 376. Ukrajinske mitologije tokom perioda denacifikacije.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Majka Đorđa Stankovića - kandidata Mikija Aleksića za gradonačelnika Niša - iz budžeta otela više od milion i po evra!
ZLOUPOTREBILA DECU DA NAPUNI SVOJ DŽEP

Majka Đorđa Stankovića - kandidata Mikija Aleksića za gradonačelnika Niša - iz budžeta otela više od milion i po evra!

Marina Stanković, majka Đorđa Stankovića - kandidata za gradonačelnika Niša "Narodnog pokreta" Mikija Aleksića - iz budžeta grada Niša na kvarno je uspela da privredi nešto više od milion i po evra za "usluge privatnog vrtića, ličnog pratioca i personalnog asistenta" u svojim Predškolskim ustanovama "Meda".

22.05.2024

15:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija