• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

16.05.2023

11:48

ŠOK ZA CEO ZAPAD! RUSI KINDŽALOM UNIŠTILI PATRIOT U KIJEVU! Hipersonične rakete porazile moćni američki PVO sistem!

Printscreen Telegram

Vesti

ŠOK ZA CEO ZAPAD! RUSI KINDŽALOM UNIŠTILI PATRIOT U KIJEVU! Hipersonične rakete porazile moćni američki PVO sistem!

Podeli vest

Hiperzvučnim raketnim kompleksom "Kindžal" uništen je raketni kompleks "patriot" u Kijevu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Preciznim napadom hipersoničnog raketnog sistema Kindžal u Kijevu pogođen je protivvazdušni raketni sistem Patriot, američke proizvodnje“, navelo je Ministarstvo.

Dopisnik britanskog lista Gardijan navodi kako se čini da je sinoćni napad na Kijev bio pokušaj uništenja američkog naprednog sistema Patriot, kojeg je Vašington poslao Ukrajini, a ta zemlja ga prvenstveno koristi za obranu Kijeva od ruskih vazdušnih napada.

Ruski ratni reporteri su neposredno nakon napada spekulisali da je došlo do uništavanja američkog PVO sistema. Oni ukazuju na činjenicu da se na snimku dejstvovanja PVO jasno vidi da nakon iscrpljivanja raketa dolazi do eksplozije na i da se nakon toga, sa tog mesta, dižu stubovi dima. Da je Patriot uništen, tvrdi i rusko Ministarstvo odbrane. Međutim, Kijev se još nije zvanično oglašavao po tom pitanju.

 

 

Dopisnik Gardijana podseća da je vlada ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog dobila najmanje dva sistema Patriot, iz Berlina i Vašingtona. Radi se o sistemima koji su značajno ojačali ukrajinsku protivvazdušnu obranu uoči dugo očekivane ukrajinske protivofanzive i omogućili Kijevu da ruši čak i modernije ruske projektile tipa Kindžal.

Patrioti su u Ukrajinu pre pre nekoliko nedelja, a jedan američki zvaničnik je u razgovoru za CNN nedavno rekao kako ruske snage pokušavaju da unište te napredne američke raketne sisteme protivvazdušne obrane.

Ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo i protivvazdušna obrana presreli su svih 18 raketa koje su ruske snage lansirale tokom noći, uključujući i hipersonične kindžale, objavio je na svom Telegram kanalu vrhovni komandant ukrajinske vojske, general Valerij Žaluzni.

 

 

Sirene za uzbunu probudile su građane oko 2:30 po lokalnom vremenu, a nedugo zatim čule su se glasne eksplozije. Radilo se o zvucima ukrajinske protivvazdušne obrane, koja je presretala i rušila ruske dronove i projektile. Na nebu su se videli svetli tragovi ruskih i ukrajinskih raketa, navodi dopisnik Gardijana, dodajući kako su se od siline eksplozija palili autoalarmi. Sirene su se oglasile i oko 4 ujutro, navodi on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

Idemo iz početka sve :D Ovako je bilo i sa HIMARS-ima :D sad Patriot :D

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Majka Đorđa Stankovića - kandidata Mikija Aleksića za gradonačelnika Niša - iz budžeta otela više od milion i po evra!
ZLOUPOTREBILA DECU DA NAPUNI SVOJ DŽEP

Majka Đorđa Stankovića - kandidata Mikija Aleksića za gradonačelnika Niša - iz budžeta otela više od milion i po evra!

Marina Stanković, majka Đorđa Stankovića - kandidata za gradonačelnika Niša "Narodnog pokreta" Mikija Aleksića - iz budžeta grada Niša na kvarno je uspela da privredi nešto više od milion i po evra za "usluge privatnog vrtića, ličnog pratioca i personalnog asistenta" u svojim Predškolskim ustanovama "Meda".

22.05.2024

15:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija