• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

23.05.2023

22:37

RUSIJA MOBILIŠE JOŠ 500.000 LJUDI, U VAGNER DOLAZI VIŠE OD 10.000! Američki Hamvi "Za Bahmut" - od njega ostali dugmići! Ruska artiljerija urniše VSU!  (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

RUSIJA MOBILIŠE JOŠ 500.000 LJUDI, U VAGNER DOLAZI VIŠE OD 10.000! Američki Hamvi "Za Bahmut" - od njega ostali dugmići! Ruska artiljerija urniše VSU! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 454. dan.

 

Rusija se sprema da mobiše još 500.000 ljudi

Ruski vojni obveznici danas su učestvovali u svečanosti u Trojičkoj sabornoj crkvi u Sankt Peterburgu povodom odlaska u rat.

Rusija je prošle jeseni regrutovala 300.000 ljudi, a u januaru ove godine obaveštajne službe su objavile da se Kremlj sprema da mobiliše još 500.000 ljudi.

Prigožin o stanju grupe "Vagner"

 

 

U PMC Vagner dolazi više od 10.000 ljudi svakog meseca.  A da li će se PMC Vagner boriti van teritorije Bahmuta ili ne, Vagner će o tome samostalno odlučiti i neće informisati ni gospodina Brendona Ęola, ni novine Njuzvik ni Sjedinjene Američke Države", odgovorio je Prigožin na zahtev američkog časopisa Njuzvik.

Ruska artiljerija sasekla napad VSU

Foto: Printakrin Youtube/tv Zvezda

Uralski artiljerci iz grupe Jug osujetili su pokušaj ukrajinskih snaga da izvedu napad na položaje ruskih snaga u pravcu Donjecka, rekao je Sputnjiku jedan od ruskih vojnika.

Nemačka obezbedila novu vojnu pomoć Kijevu

Nemačka je obezbedila Ukrajini novu opremu, uključujući 54 izviđačke bespilotne letelica Vektor i multifunkcionalni radarski sistem TRML-4D za vazdušno osmatranje i presretanje ciljeva, proizilazi iz ažurirane liste naoružanja koju je nemačka vlada objavila u utorak, a koje je Berlin isporučio ili namerava da isporuči Kijevu.
Osim toga, Berlin je Kijevu isporučio tri mobilna i zaštitna sredstva za razminiranje, šest vozila za graničare, skener frekvencija i ometač frekvencija, 15 kamiona (uključujući minibuseve) Zetros i 34 pikapa.

Poljska spremna da obuči 30.000 pripadnika VSU

Poljska je spremna da obuči 30.000 vojnika Oružanih snaga Ukrajine, izjavio je poljski ministar odbrane Mariuš Blaščak.
Kako je primetio šef poljskog Ministarstva odbrane, većina ukrajinske vojske obučavala se u Poljskoj, u okviru misije EU.

"Za Bahmut" - U smrt na graničnom prelazu sa Rusijom 

 

 

Snimljen je kontrolni punkt „Grajvoron" po završetku borbi sa diverzantima iz Ukrajine. Snimak sa mesta pokazuje uništenje specijalne grupe Oružanih snaga Ukrajine na graničnom prelazu u Belgorodskoj oblasti.
Na snimku se vide uništena američka oklopna vozila Hammer, druga oklopna vozila i kamioni.
Posebno smešno izgleda spaljeni američki Hamvi sa natpisom „Za Bahmut"

Ka-52 u akciji (VIDEO)

 

MO Ruske Fedracije objaavilo je nove snimke sa ratišta u Ukrajini. Novi video klip pokazuje kako ruski helikopter Ka-52 (aligator) uništava ukrajinsko komandno mesto i oklopna vozila.
Istovremeno, tokom ratnih operacija, vojna avijacija prati kolone, uništava oklopna vozila neprijatelja, dostavlja trupe i vojni teret i pruža vazdušnu podršku jedinicama koje izvršavaju zadatke u okviru "specijalne operacije".

Ukinut antiteroristički režim u Belgorodskoj oblasti

Gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov demantovao je informacije o novom ulasku diverzanata na područje regiona: Federalna služba bezbednosti, Ministarstvo za vanredne situacije i Ministarstvo odbrane nisu potvrdili ovu informaciju.
Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska granatirala je Borisovski region, niko od civila nije povređen.
On je istakao i da je režim protivterorističke operacije je ukinut na teritoriji Belgorodske oblasti.

MEKGREGOR UBEĐEN, RUSI KREĆU NA HARKOV I ODESU! Moskva ima realnije ciljeve, uzimanje Slavjanska, Kramatorska, Avdejevke i Marjinke?!

Pušilin: VSU uništavala sve za sobom u Bahmutu

Ukrajinska vojska se trudila da potpuno uništi Artjomovsk (ukrajinski naziv Bahmut), kada su shvatili da on za njih neće postati „neosvojiva tvrđava", izjavio je vršilac dužnosti lidera DNR Denis Pušilin.
-Šta da kažem, mnogo je razaranja, neprijatelj je pokušao da zbriše Artjomovsk sa lica zemlje, pošto nije postao „neosvojiva tvrđava" za ukrajinski režim, napisao je on na Telegramu posle poseta Artjomovsku.
Pušilin je rekao da je postavio zastavu DNR na jednoj od gradskih upravnih zgrada.

Obuka za F-16 je preduslov za isporuku lovaca

Foto: Tanjug/AP

Obuka pilota na avionima F-16 samo je jedan od preduslova koji otvaraju mogućnost isporuka ovih aviona Ukrajini, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg po dolasku na sastanak ministara odbrane EU.
-Prošle nedelje smo čuli od Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država i niza drugih zemalja da će početi da obučavaju ukrajinske pilote da koriste savremene avione NATO-a. Mislim da je dobra ideja da počnemo sa obukom pilota, jer je to jedan od preduslova za donošenje odluke o isporukama aviona u budućnosti, rekao je Stoltenberg.

NAPAD NA BELGOROD JE VELIKA GREŠKA! KIJEV JE DAO RUSIJI SAVRŠEN ALIBI DA KRENE NA HARKOV?! Bitka za ovaj grad biće zastrašujuća!

Putin: Pre stvaranja Ukrajinske SSR
u istoriji čovečanstva nije bilo Ukrajine!

 

 

Posle Oktobarske revolucije sovjetska vlast je stvorila Sovjetsku Ukrajinu, pre toga Ukrajine nije bilo - Putin na sastanku sa šefom Ustavnog suda Ruske Federacije Zorkinom.
- „Doneo sam vam kartu koju su u 17. veku napravili Francuzi. Tamo nema Ukrajine, ima na dva mesta ivica Ęomonvelta i ivica Ęozačke, i velika Ęraljevina Rusija. Usudio sam se da pokažem i ovu kartu, jer se mnogo spekulisalo o našoj istoriji", rekao je Zorkin, pokazujući kartu predsedniku.
- Predsednik je potvrdio da su ove zemlje deo Ęomonvelta i zatražio da budu deo Moskovskog carstva.

TAJNI PLAN NATO ZA RUSIJU IMA TRI CILJA, IZ KINE PUTINU STIŽE DO DETALJA RAZRAĐENA AGENDA KOJU JE SMISLILA ALIJANSA! Nije naivno!

Zelenski stigao na liniju fronta

Vladimir Zelenski je na svom Telegram kanalu napisao da je po povratku sa samita Arapske lige (LAS) i G7 obišao položaje ukrajinskih trupa.
- Danas sam ovde da čestitam našim vojnicima Dan Korpusa marinaca Ratne mornarice Oružanih snaga Ukrajine - napisao je Zelenski na svom Telegram kanalu.
U kabinetu Zelenskog je pojašnjeno da je obišao položaje ukrajinske vojske na odbrambenoj liniji Ugledar-Marinka. 

NISU USPELI DA SLOME PUTINA! NEMAČKI BND PRIZNAO PORAZ! Šef službe otkrio kako su Rusi srušili planove Zapada i Kijeva!

 

 

Gladkov demantovao vesti o novom upadu


Gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov demantovao je informacije o novom ulasku diverzanata na područje regiona: Federalna služba bezbednosti, Ministarstvo za vanredne situacije i Ministarstvo odbrane nisu potvrdili ovu informaciju.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska granatirala je Borisovski region, niko od civila nije povređen.
 

 

(VIDEO) OVAKO SU RUSI NEMILOSRDNO ZBRISALI DIVERZANTE SA LICA ZEMLJE! 

 

Foto: Printscreen Twitter

 

Francuska spremna da garantuje za Kijev

 

Francuska je spremna da zaključi sa Kijevom sporazum kojim bi Ukrajini pružila garancije bezbednosti zajedno sa partnerima u NATO, kažu u Ki D`Orseju.

To bi, kako kažu, omogućilo Kijevu da se zaštiti u dugoročnoj perspektivi i spreči potencijalnu agresiju u budućnosti.
 

 

TEŽAK PORAZ KIJEVA! RUSKA VOJSKA: LIKVIDIRANO VIŠE OD 70 TERORISTA U BELGORODSKOJ OBLASTI!

 


Najvažnije iz brifinga Ministarstva odbrane Rusije:

- Oružane snage Rusije su u pravcu Kupjanska likvidirale više od 110 neprijateljskih vojnika i uništile dva oklopna vozila;

- Ruske snage su na području Južnog Donjecka i Zaporožja likvidirale više od 150 ukrajinskih vojnika;

- Oružane snage Rusije uništile su dva skladišta municije ukrajinskih snaga na području naselja Verhnjekamensko i Stupočki u DNR;

- Ukrajinska vojska je u pravcu Krasnog Limana izgubila više od 65 vojnika;

- Oružane snage Rusije uništile su komandni punkt 24. mehanizovane brigade ukrajinske vojske u regionu Torecka;

- Oružane snage Rusije su tokom prethodnog dana u pravcu Donjecka likvidirale gotovo 375 neprijateljskih vojnika;

- Ruska PVO je u toku protekla 24 časa presrela 13 projektila „hajmars“ i „uragan“ i oborila 11 ukrajinskih dronova,

- U pravcu Hersona Kijev je izgubio više od 20 pripadnika i haubicu „msta-B“.
 

 

 

MEDVEDEV BRUTALAN: POBIJTE IH KAO PACOVE, NE UZIMAJTE ZAROBLJENIKE! Bivši predsednik Rusije označio glavnog krivca za upad na rusku teritoriju!

Foto: Reuters/Deep State/Printscreen Twitter

 

 

(VIDEO) MOSKVA REAGOVALA NA UPAD U BELGORODSKU OBLAST! Putin saziva sednicu Saveta bezbednosti! "Zbog ovog se nastavlja..."

 

 

Gagin: Ruske snage u Bahmutu pronalaze zaboravljene ukrajinske vojnike


Savetnik vršioca dužnosti lidera DNR Jan Gagin izjavio je za TV „Rusija 1“ da u Artjomovsku ostaju grupe ukrajinskih vojnika koje su zaboravili i ostavili pri povlačenju, a ruske snage ih otkrivaju tokom čišćenja teritorije.

- Što se tiče toga da u Artjomovsku ima ukrajinskih vojnika, nije reč o sistemskim jedinicama. Ma koliko govorili da još uvek pokušavaju da kontrolišu Artjomovsk, to nije tačno. To je laž. Radi se, pre svega, o onim vojnicima ili grupama vojnika koje su jednostavno zaboravili i ostavili prilikom povlačenja. Da, ima takvih, pronalazimo ih. Takozvano čišćenje je se svakodnevno odvija - rekao je Gagin.
 

 

 

ORBAN JASAN, UKRAJINCI NEMAJU ŠANSE DA POBEDE! Mađarski lider sasuo istinu u lice Zapadu! "NATO za ovo nije spreman..."

 

 

Izveštaj ruskih ratnih dopisnika: Diverzanti se ukopavaju na graničnom punktu Graivoron u Belgorodskoj oblasti

 

▪️ Neprijateljski resursi objavljuju slike i tvrde da drže kontrolni punkt kojem su se približile neke dodatne jedinice.

▪️ U isto vreme, ruske trupe, koje nastavljaju sa čišćenjem tog područja, po svemu sudeći, još nisu stigle do graničnog prelaza.

 

 

 

 

 

Gladkov: 12 osoba ranjeno u granatiranju Belgorodske oblasti


U granatiranju Belgorodske oblasti Rusije ranjeno je 12 osoba, saopštio je na svom Telegramu gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov.

- Stambeni objekti i civili gađani su raketnim sistemima, eksplozivne naprave bacane su iz kvadrokoptera. U napadu je povređeno 12 civila, šteta je zabeležena na 29 privatnih stambenih kuća i tri automobila“, napisao je Gladkov.

On je podsetio da su u ponedeljak ujutru ukrajinske snage otvorile minobacačku i artiljerijsku vatru na Grajvoronski gradski okrug. Pod vatrom su se našli grad Grajvoron i okolna sela Golovčino, Antonovka, Kozinka, Spodarjušeno, Gora Podol, Glotovo, Zamostje, Bezimeno, Zarečje, Mokra Orlovka i Novostrojevka.

On je dodao da je 14 naselja ostalo bez struje.
 

 

DODIK IZ RUSIJE ŽESTOKO UDARIO PO ZELENSKOM! Predsednik Srpske uputio teške reči lideru Ukrajine! "Takvi kao on..."

 

 

Ukrajina granatirala Kursku oblast

 

Gubernator Kurske oblasti Rusije Roman Starovojt saopštio je da su jutros Oružane snage Ukrajine gađale selo Gordejevku u Korenjevskom okrugu. Prema njegovim rečima, niko nije povređen u napadu, ali su oštećene električne mreže.

Zbog granatiranja sela Gordejevka, Viktorovka i Troicko su bez struje, napisao je Starovojt na svom Telegramu.
 

 

(VIDEO) STRAVIČNE PRETNJE IZ RUSIJE, TRAŽE PROLIVANJE NEMAČKE I FRANCUSKE KRVI! Opšti haos na državnoj televiziji, predložen i nuklearni udar na London!

 

 

Tok antiterorističke akcije ruskih snaga u Belgorodu

 

 

 

 

 

ŽESTOKA SVAĐA BERBOK I SIJARTA OKO UKRAJINE?! Diplomate otkrile detalje sukoba, Nemci van sebe jer Budimpešta koči naoružavanje Kijeva!

 

 

Bruno Kal: Nema slabljenja Rusije na vojnom planu


Direktor nemačke Federalne spoljnoobaveštajne službe Bruno Kal izjavio je u intervjuu izdanju „Velt“ da nije primetio nikakve znake slabljenja Rusije na vojnom planu.

„Rusija je kao i ranije sposobna za dugoročne borbe, snabdevajući snage ljudstvom, oružjem i municijom“, rekao je Kal.

Prema njegovom mišljenju, u tom smislu ne može biti ni govora o slabosti ili da bi Moskva uskoro mogla da obustavi svoju aktivnost.
 

 

 

UKRAJINSKI OFICIR NAPAO BAJDENA, O KAKVIH 100.000 RUSKIH ŽRTAVA ON PRIČA?! General besan zbog stravičnih gubitaka Ukrajine u Bahmutu!

 

 

Holandija prva zemlja koja predaje lovce F-16?


Holandija bi mogla biti prva zemlja koja će Kijevu predati lovce F-16, piše list „Politiko“ pozivajući se na savetnika ukrajinskog ministra odbrane Jurija Saka.
 

 

Evakuacija u Sumskoj oblasti

 

Vlasti Sumske oblasti Ukrajine objavile su evakuaciju stanovnika iz nekoliko naselja Ahtirskog okruga koji se nalazi u blizini granice sa Belgorodskom oblasti Rusije, u kojoj se sprovodi operacija protiv ukrajinskih diverzanata, saopštila je lokalna vojna administracija.

 

 

BRITANCI PRIZNALI, RUSI SU SADA MNOGO OZBILJNIJI PROTIVNIK! Moskva spremila zastrašujuće snage za odbijanje ofanzive, ako Kijev udari...

 

 

Oboreni dronovi iznad Belgoroda


Ruski sistemi za protivvazdušnu odbranu su oborili bespilotne letelice iznad Belgoroda i Belgorodske oblasti, saopštio je gubernator Vjačeslav Gladkov. U napadu nije bilo žrtava.
 

 

Grupa "Zapad" sprečila pokušaj prebacivanja ukrajinskih rezervi u kupjanskom pravcu


Jedinice grupe snaga „Zapad“ sprečile su pokušaj prebacivanja strateških rezervi Oružanih snaga Ukrajine u kupjanskom pravcu, saopštio je načelnik pres-centra grupe „Zapad“ Sergej Zibinski.

On je istakao da je uništena osmatračnica, četiri zemunice i dva voda ukrajinske vojske.
Takođe je naveo da su posade lovaca-bombardera Su-34 izvele napad na privremenu bazu 115. posebne brigade teritorijalne odbrane ukrajinske vojske.
 

 

 

(VIDEO) OPŠTA PANIKA U KREMLJU! NUKLEARNI OBJEKAT NA UDARU DIVERZANATA?! Kijev tvrdi da je evakuacija već počela! "Hitno preduzimaju mere..."

 

 

Kijevski diverzanti napadaju ruske snage u Donbasu



Kijev je počeo više da koristi diverzantsko-izviđačke i druge manje manevarske grupe u zoni odgovornosti ruske grupe snaga „Jug“ u Donbasu, izjavio je za Sputnjik vojni ekspert i potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

On je istakao da se u poslednje dve nedelje primećuje rast diverzantskih aktivnosti ukrajinske vojske.

Kako je naveo, manevarske grupe kreću se u terenskim vozilima i otvaraju vatru na položaje ruske vojske.

Maročko je dodao da kod naselja Kremena ukrajinske snage redovno pokušavaju da probiju odbrambenu liniju i povrate ranije izgubljene položaje.

- Uprkos gubicima, u pojedinim delovima oblasti može doći i do pet napada ukrajinskih militanata dnevno - rekao je Maročko, pozivajući se na sopstvene izvore.

 

ŠTA AKO ZAPAD ISPORUČI F-16? RUSI IMAJU SNAŽAN PROTIVOTROV! Ukrajina u velikim problemima, avionima nema ko da leti, a aerodromi...

 

 

Gladkov: Vojska čisti teritoriju u Belgorodskoj oblasti

 

Gubernator ruske Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov izjavio je danas da u Grajvoronskom okrugu, u koji je ušla ukrajinska diverzantsko-izviđačka grupa, Ministarstvo odbrane nastavlja da "čisti" teritoriju zajedno sa agencijama za provođenje zakona.

- Ministarstvo odbrane nastavlja da čisti teritoriju zajedno sa agencijama za sprovođenje zakona. Ali vraćanje svojim kućama, sada se obraćam stanovnicima Grajvoronskog okruga koji su privremeno napustili svoje domove, još nije moguće - napisao je Gladkov na svom Telegram kanalu.

On je dodao da će nadležni obavestiti građane kada povratak kućama bude bezbedan, prenose RIA Novosti.

 

Dron-kamikaza "lancet" uništava ukrajinski PVO sistem S-300

 

 

 

 

 

Teške borbe kod Donjecka: Ruska vojska napreduje pokušavajući da okruži Avdejevku
 

▪️ Ukrajinski vojni analitičari povezani sa Oružanim snagama Ukrajine priznali su uspehe ruske vojske na pravcu Avdejevke poslednjih dana.

▪️ Tokom vikenda ruske trupe uspele su da napreduju duž železničkih pruga i zauzmu dve šumske plantaže i deo šumskog pojasa sa dve raskrsnice.

▪️ Zapadno od Novobahmutovke i severno od Krasnogorovke, nastavljaju se borbe za šumske pojaseve iza pruge u sivoj zoni. Borbe su žestoke, Rusi su prebacili dodatne rezerve na ovaj pravac.

▪️ Zapadno od Krasnogorovke, ruske trupe nastoje da napreduju u šumski pojas duž železničke pruge.

▪️ Između naselja Vodjanoe i Pervomajskoje, kao i Pervomajskoje i Nevelskoje, Oružane snage RF napadaju kako bi na poljima probili odbranu Oružanih snaga Ukrajine.

▪️ Prema poslednjim podacima, Oružane snage Ukrajine povlače rezerve i pokušavaju da izvrše kontranapad u pojedinim oblastima kako bi povratile izgubljene položaje.

 

 

 

 

Ruski Specnaz oterao VSU u Ukrajinu?

Prema poslednjim informacijama koje prenose ruski mediji, citirajući pripadnike jedinica iz Belgorodske oblasti, u ovom trenutku ruske snage se kreću ka kontrolnom punktu (granici).

"U ovom trenutku neprijatelj je prešao 0. Krećemo se ka kontrolnom punktu, napredovanje je komplikovano činjenicom da neprijatelj može ostati u privatnim kućama i nemoguće je koristiti teško naoružanje. Takođe, danas popodne su izvršeni vazdušni udari na punkt, pretpostavlja se da je oklopni transporter brojem 430 uništen na punktu za pregled, ali ova informacije nije potvrđena ", navodi se u izveštaju ruskih ratnih dopisnika.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srba

pre 10 meseci

U Belogorfskoj oblasti nema ukrajinskih trupa pa spetznatz ne lovi ukrajunske trupe nego ruse koji su protiv Putina ali je sramota da to javno kazu pa ih predstavljaju kao ukrajince. Problemi oko Bahmuta, ukrajinci polako napreduju na severu i juguod grada i ako se to nastavi vec slefeci ponedeljak mogle bi se trupe RFi wagner naci u obrucu jer koridor prema istoku je sada sirok samo 10km....

Pera

pre 10 meseci

U Belogordskoj oblasti nema ukrajinsca samo ruska oslobodilacka armija, tako da "diverzanti VSU" su samo izgovor za sramotu sto su im zauzeli 4 sela i gradic. Cak su neke manje jedinice ruske vojske presle na stranu ruske oslobodilacke armije...rosgvardija, fsb, vojska i spetznatc za sada neuspesno pokusavaju da odbace napadace nazad....

Miro

pre 10 meseci

Nakon poraza od vlasnika restorana koji je od osuđenika naoravio vojsku elitne Nato ukrajinske snage imaju novu taktiku. Poput ikegalnih migranata preći granicu napraviti selfi i po mogućnosti pobeći nazad. Ujedno gubitak Bahmuta pokušavaju proglasiti velikom taktikom. Do juče su tvrdili da će to biti prekretnica i da fa Rusi neće nikada osloboditi. Nisu mogli da odbrane grad a sada su ga bavodno opkolili. Šta li će reći sledeće godine za Kijev?

Goran

pre 10 meseci

@Pera:Jel to onaj Pera kome ga utera pozadi? ne kenjaj debilu jedan. Idi se pokrij usima svojim

Ana

pre 10 meseci

Od Rusa nema gorih ljudi, čast izuzetcima. Putinova Rusija je isto što i Nemačka 30ih.

pax_orion

pre 10 meseci

gdje je snimak napada Aligatora na Ukrajince???? taj video vrtite stalno.helikopter puca u zrak bez ciljanja nevođenim rahetama da ne bi ušao u domet Stingera. sve samo gluposti pišete :D

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija