• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.08.2023

23:17

General Sirski: Kritično kod Kupjanska! Nagrada svima koji unište NATO opremu! Ruski tenkovi zaštićeni od dronova (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

General Sirski: Kritično kod Kupjanska! Nagrada svima koji unište NATO opremu! Ruski tenkovi zaštićeni od dronova (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

U sredu 16. avgusta u Ukrajini se nastavlja 539. dan rata sa Rusijom

Zaporošci nagrađuju sve koji unište NATO opremu

U Zaporoškoj oblasti uvedene su nagrade za uništenu stranu vojnu tehniku, rekao je vršilac dužnosti gubernatora Evgenije Balicki na Prvom kanalu.
- Naši momci iz Korneta (protivtenkovski raketni sistem) uništavaju veliku količinu tehnike i za to dobijaju novac. Vršimo isplate za svaki uništeni komad gvožđa, to će se i nastaviti, rekao je on.
Prema njegovim rečima, naoružanje koje su Oružane snage Ukrajine dobile pokazalo se krajnje neuspešno u borbi. Činjenica je da je zapadna teška tehnika uglavnom namenjena za odbranu i za borbe u pustinji, a ne za ofanzivu. Tenkovi koje dobija Kijev ne mogu da prođu minska polja.
Oštećena zapadna oprema biće korišćena kao staro gvožđe.

Rusija neće koristiti taktičke nuklearke, ima klasično oružje gotovo iste snage! Kijev se njega više plaši od...

General Sirski: Situacija kod Kupjanska se pogoršava

Foto: Reuters/Printscreen

 

Komandant Kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski priznao je da se situacija u pravcu Kupjanska pogoršava, prenosi Military Media Center, koju koordinira Ministarstvo odbrane Ukrajine.
- Zbog zaoštravanja situacije na kupjanskom pravcu, veći deo dana sam proveo u jedinicama koje su vodile odbranu na periferiji grada, rekao je komandant.
On je takođe izrazio bojazan da bi ruska vojska mogla blokirati, a zatim i „zauzeti" Kupjansk.

Vazdušna uzbuna u četiri regiona Ukrajine

Ponovo je proglašena vazdušna uzbuna u Poltavskoj, Harkovskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine, kao i u delu Zaporoške oblasti koji kontroliše Kijev, pokazuju podaci onlajn mape ukrajinskog Ministarstva digitalne transformacije.
Ranije u sredu, upozorenje o vazdušnom napadu je više puta objavljeno u naznačenim oblastima, da bi posle izvesnog vremena ukinuto.
Prema mapi, alarm u ovim regionima se oglasio gotovo istovremeno - oko 18.50 (poklapa se sa moskovskim vremenom). 

Zaštita od dronova za ruske tenkove

 

 

Ruski tenkovi prvi put dobili sistem radio-elektronske zaštite od FVP dronova „Triton" a on je prikazan na forumu „Armija-2023".
Sistem je postavljen na tenk T-72B3M.

SAD su pokušale da spreče raspad SSSR, Vašington imao jak razlog da hladnoratovski rival preživi?

Ukrajina neće trgovati teritorijama za članstvo u NATO

Savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak, izjavio je danas da Ukrajina neće trgovati svojim teritorijama za članstvo u NATO-u „Trgovati teritorijom za NATO kišobran? To je smešno. To znači namerno biranje poraza demokratije, podsticanje globalnog zločinca, očuvanje ruskog režima, uništavanje međunarodnog prava i prenošenje rata na druge generacije", napisao je Podoljak na društvenoj mreži X (Tviter).

Najmanje 500 Ukrajinaca odbilo da krene u ofanzivu

Najmanje 500 ukrajinskih vojnika odbilo je da krene u ofanzivu u zaporoškom pravcu, saopštio je v.d. gubernatora te oblasti Evgenije Balicki.
Prema njegovim rečima, oni su svedoci velikih gubitaka ukrajinskih snaga i ne žele da budu topovsko meso. Balicki je naveo da je ukrajinska vojska samo u toku prethodne noći izgubila 132 vojnika.

Horor! Otpadaju i ruke i noge! Ukrajinci otkrili kojim stravičnim oružjem Rusi sakate cele divizije!

 

Užas! Strašan udarac za Rusiju, slavni general pronađen mrtav! Putin mu poverio najvažniji zadatak u Ukrajini!

 

 

Ukrajina planira veliki prodor


Ukrajinska vojska sprema nov pokušaj velikog prodora na zaporoškom frontu, izjavio je za Sputnjik lider zaporoškog pokreta „Zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov.

- Zelenskom ostaje sve manje vremena da pokaže Zapadu uspeh svoje kontraofanzive, zato će Oružane snage Ukrajine pre jesenje sezone kiša preduzeti nov pokušaj velikog prodora na zaporoškom frontu - istakao je Rogov.

Prema njegovim rečima, ukrajinske snage poslednjih meseci na zaporoškom frontu nisu uspele da probiju prvu liniju odbrane i probiju se do obale Azovskog mora, kako su želele.

Sagovornik je istakao da su najizvesniji pravci u kojima bi ukrajinske snage mogle da pokušaju nov prodor područje Vremjovska prema Staromlinovki, orehovski pravac kod Rabotina ili forsiranje Dnjepra na području Zaporoške nuklearke.

 

Bomba! Zelenski dobio šamarčinu od koje se dugo neće oporaviti! Velike sile žestoko ponizile lidera Ukrajine!

 

Haos u Rusiji, ovo nije dobro! Putin sazvao hitan sastanak, situacija je gora iz sata u sat!


 

Jensen: Nisam trebao da govorim o ustupanju teritorija

 

Šef kabineta generalnog sekretara NATO Stijan Jensen smatra da nije trebalo da govori o ustupanju teritorije Ukrajine Rusiji u zamenu za članstvo u NATO, piše list Verdens Gang.

- Moja izjava o ovom pitanju bila je deo šire diskusije o mogućim budućim scenarijima u Ukrajini i nisam to trebalo da kažem. Bilo je pogrešno - rekao je on.

Stijan Jensen je ranije saopštio da bi Ukrajina mogla da dobije članstvo u alijansi u zamenu za ustupanje dela svoje teritorije Rusiji.

 

Svet nije spreman za ovo! Bajden pokreće plan "B" za Ukrajinu, Rusija sada ima novi veliki problem!

 

Drama! Rusi nadomak istorijske pobede! Pucaju ukrajinske linije, general Sirski hitno poslat na front!

 

 

Najvažnije iz novog brifinga ruskog Ministarstva odbrane

Zapadna grupa snaga ruske vojske izvela je ofanzivu u kupjanskom pravcu i poboljšala položaje duž ivice prve linije fronta;

Oružane snage Rusije su tokom prethodnog dana odbile dva napada ukrajinske vojske na području naselja Rabotino i Verbovo u zaporoškom pravcu;

Oružane snage Rusije odbile su devet napada ukrajinske vojske u LNR i Harkovskoj oblasti;
PVO sredstva Rusije u blizini Novotroickog u DNR oborila su ukrajinski avion Su-25;

Oružane snage Ukrajine izgubile su gotovo 85 vojnika u kupjanskom pravcu;

Oružane snage Ukrajine izgubile su gotovo 250 vojnika u donjeckom pravcu, ruska vojska odbila je 5 napada;

Ukrajinske snage tokom dana u južnodonjeckom pravcu izgubile više od 140 vojnika;

Oružane snage Ukrajine izgubile su u toku prethodnog dana gotovo 55 vojnika u krasnolimanskom pravcu;

Oružane snage Rusije na području Torecka u DNR uništile su skladište municije 24. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine;

Oružane snage Rusije uništile su radarsku stanicu CT-68 za otkrivanje, prepoznavanje i praćenje vazdušnih meta na području Pervomajskog;

Oružane snage Rusije uništile su dva skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine na području naselja Kirovo u Zaporoškoj oblasti;

Ruska PVO sredstva presrela su 4 projektila „hajmars“, 2 projektila „uragan“ i oborila 26 ukrajinskih dronova u zoni specijalne operacije,Ukrajinska vojska je tokom prethodnog dana izgubile gotovo 170 vojnika u zaporoškom pravcu.

 

Pobuna! Komande Zelenskog više niko ne sluša, ukrajinski bataljoni odbili da krenu na Ruse!

 

Krenulo je! Rusi aktivirali supertajno oružje! Putin tuče po Zapadu svim sredstvima, vodi se rat neviđenih razmera!

 

Ukrajinska vojska: Do sada smo ubili 255.570 ruskih vojnika

Ukrajinska vojska objavila je novu procenu dosadašnjih ruskih gubitaka tokom invazije na Ukrajinu.

 

 

Likvidirani ukrajinski diverzanti

Litvanija zatvara granicu sa Belorusijom

Vlada Litvanije danas je odlučila da zatvori dva od šest graničnih prelaza sa Belorusijom zbog „geopolitičkih okolnosti” koje su nastale nakon što je Belorusija prihvatila pripadnike ruske plaćeničke grupe Vagner.

Rusi granatirali ukrajinske vojnike

Turčin raskrinkao Ruse, poznato kako zaobilaze sankcije

Rusija: Oborili smo dron iznad Krima

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su njegove snage oborile ukrajinski dron iznad Krima.

Britanija: Rusija je počela da koristi bespilotne letelice domaće proizvodnje

Britansko ministarstvo odbrane u svom dnevnom izveštaju o situaciji u Ukrajini piše da je Rusija gotovo sigurno počela da koristi bespilotne letelice domaće proizvodnje (OVA-UAV) zasnovane na iranskom dizajnu drona Shahed.

- Domaća proizvodnja će verovatno omogućiti Rusiji da uspostavi pouzdanije snabdevanje OVA-UAV. Međutim, ona će i dalje zavisiti od komponenti i naoružanja iz Irana, koji se prvenstveno isporučuju preko Kaspijskog mora - saopštilo je ministarstvo.

Ukrajina: Oslobodili smo Urožajne, nastavljamo ofanzivu

Ukrajinske snage su ojačale svoje pozicije na periferiji Urožina u Donjeckoj oblasti, izjavio je zamenik ministra odbrane Ukrajine.

 

 

Ukrajina objavila snimak napada na Krimski most

MI6 šalje ukrajinske militante u Afriku

Kineski ministar je tokom posete Rusiji govorio o Tajvanu: Ne igrajte se vatrom

Kineski ministar odbrane Li Šangfu upozorio je juče na bezbednosnoj konferenciji u Moskvi da se igra vatrom po pitanju Tajvana. „Pokušaji da se iskoristi Tajvan za obuzdavanje Kine sigurno će propasti“, rekao je on. Kineska vladajuća Komunistička partija smatra Tajvan svojom teritorijom, iako ga nikada nije kontrolisala, i decenijama pokušava da ga diplomatski izoluje. Peking nije isključio upotrebu sile za preuzimanje kontrole nad ostrvom. On je više puta kritikovao američke interakcije sa ostrvom.

Si-En-En objavljuje snimke udara morskih dronova na Krimski most, koje im je pokazala SBU

Jedna eksplozija je vidljiva ispod automobila, a druga - ispod železničkih delova mosta. 

U kadru je vidljiv i pomorski dron koji eksplodira ispod mosta. Snimci dolaze i sa dronova i sa kamera postavljenih na mostu.

 

 

Rusi: Oborili smo tri drona iznad regiona kod Moskve

Ruska protivvazdušna odbrana presrela je rano jutros tri ukrajinska drona iznad Kaluške oblasti jugozapadno od Moskve, saopštilo je Ministarstvo odbrane Moskve.

Rusi su poslali dronove u ključnu luku na Dunavu, duž granice NATO-a

Ukrajinsko vazduhoplovstvo saopštilo je da je velika grupa ruskih vojnih dronova ušla u ušće reke Dunav i uputila se ka rečnoj luci Izmail u blizini granice sa Rumunijom.

Rusija planira sporazum o oružju sa Severnom Korejom: Amerika je poslala upozorenje

Sjedinjene Američke Države upozorile su juče da će Rusija prekršiti rezolucije UN ako sklopi sporazum o oružju sa Severnom Korejom, pošto su Moskva i Pjongjang insistirali na povećanju saradnje.

Pregled jučerašnjeg dana

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija