• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.08.2023

13:59

(FOTO) Isplivale poslednje Prigožinove fotografije, jedna stvar je tako očligledna!

Printscreen/Twitter

Vesti

(FOTO) Isplivale poslednje Prigožinove fotografije, jedna stvar je tako očligledna!

Podeli vest

Pojavile su se poslednje slike šefa Vagnera, koji je prošle nedelje poginuo u padu aviona u Tverskoj oblasti.

Prigožin je viđen kako pravi selfije sa lokalnim stanovništvom u Banguiju, glavnom gradu Centralnoafričke Republike - jednoj od mnogih afričkih nacija u kojima je raspoređena Vagner grupa.

Vođa plaćenika, koji je svoju tipičnu vojnu odeću zamenio običnom civilnom, bio je okružen ozarenim meštanima koji su izgledali oduševljeni što su upoznali ruskog oligarha, pozirajući za fotografije, rukujući se sa njim i grleći ga dok se on smešio.

Ubrzo nakon susreta i pozdrava sa stanovnicima Banguija, Prigožin je otišao u Mali gde je još jednom obukao vojničku uniformu i stegao pušku dok je lirično govorio o naporima svoje drage Vagner grupe da „učini ceo kontinent Afriku srećnijim“.

- Radimo... temperatura je iznad 50 stepeni, baš kako mi to volimo... Vagner čini Rusiju većom na svim kontinentima, a Afriku slobodnijom - izjavio je on, piše Dejli mejl, prenosi Blic.

 

 

Nekoliko dana kasnije, poginuo je u avionskoj nesreći koja se naširoko smatra odmazdom od strane Vladimira Putina i Kremlja nakon što su Prigožin i kontingent plaćenika Vagner grupe pokrenuli kratkotrajnu pobunu protiv ruskog Ministarstva odbrane u junu.

DNK analiza je navodno potvrdila da je Prigožin među poginulima. Ruska uprava za civilno vazduhoplovstvo saopštila je da su Prigožin i neki od njegovih najviših potporučnika na listi od sedam putnika i tri člana posade.

Istražni komitet nije naznačio šta je moglo da izazove pad poslovnog aviona sa neba na pola puta između Moskve i Sankt Peterburga, rodnog grada Prigožina.

Međutim, tajming pada podstakao je sumnje o mogućem napadu koji je orkestrirao Kremlj, dok je Prigožinova kameleonska pozadina dozvoljavala spekulacije da on nije bio u avionu ili da je nekako izbegao smrt.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija