• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.09.2023

22:11

Na Dan zaljubljenih pronađena tela dve najbolje drugarice! Istraga doživela šok obrt - sumnja se da su ovako ubijene

Shuterstock

Vesti

Na Dan zaljubljenih pronađena tela dve najbolje drugarice! Istraga doživela šok obrt - sumnja se da su ovako ubijene

Podeli vest

U sudskim dokumentima objavljeni su do tada nepoznati detalj smrti dve tinejdžerke, dok osumnjičeni za njihova ubistva tvrdi da je nevin.

Ubistvo dve tinejdžerke 2017. godine u Indijani dobilo je još jedan šokantan zaokret nakon što je optuženi ubica Ričard Alen rekao da je njihova smrt zapravo deo "ritualističke žrtve".

U sudskim dokumentima objavljenim u ponedeljak, Ričard Alen (50), lokalac, tvrdio je da je nevin za ubistvo Libi German i Ebi Vilijams. Umesto toga, rekao je da je ubistva izvršio paganski kult belih nacionalista.

"Članovi paganske Norse religije, koji se zove Odinizam, ritualno su žrtvovali Ebigejl Vilijams i Liberti German", napisali su njegovi advokati u dokumentima koje je video Independent.

Alenovi advokati rekli su da su ubice na mestu zločina ostavile "moguće potpise odinizma", a tela žrtava su bila postavljena pored drveća sa granama i štapovima položenim preko tela u obliku paganskih simbola.

Iako nije poznato da Alen ima bilo kakvu vezu sa nekim paganskim kultom, njegovi branioci su takođe preduzeli izuzetan korak i imenovali četiri osobe za koje kažu da su umešane u odinizam kao potencijalne osumnjičene.

Niko od njih do sada nije bio imenovan od strane nadležnih kao osumnjičen ili osoba od interesa.

Foto: Shuterstock

 

 

Ubistva Libi i Ebi nikada do sada javno nije bilo povezano sa Odinizmom. Međutim, prema rečima Alenovih advokata, istražitelji jesu ispitivali moguću umešanost kulta na početku istrage, u februaru 2018. godine.

Libi i Ebi su nestale 13. februara 2017. godine nakon što su otišle u šetnju pešačkom stazom u njihovom rodnom gradu Delfaju.

Tokom šetnje Libi je objavila fotografiju svoje najbolje prijateljice na Snepčetu dok su hodale mostom.

Nekoliko minuta kasnije, Libi je snimila čoveka - poznatog kao "momak sa mosta" - obučenog u plave farmerke, plavu jaknu i kapu kako hoda napuštenim železničkim mostom.

Na snimku, pronađenom na Libinom telefonu nakon njihovih ubistava, muškarac kaže dvema devojkama: "Društvo, niz brdo".

Sledećeg dana, na Dan zaljubljenih 2017. godine, njihova tela su pronađena nedaleko odatle u šumskom području.

U sudskim dokumentima, advokati Alena tvrde da su na mestu zločina bili "mogući potpisi odinizma", uključujući postavljanje tela i grana prikazanih na žrtvama kako bi se stvorili paganski simboli i oblici.

Opisujući scenu kao "jezivu", dokumenti takođe otkrivaju nikada ranije poznate detalje o tome kako su Libi i Ebi umrle.

Najboljim prijateljicama su prerezani vratovi, navodi se u dokumentima.

Libi je pronađena u podnožju drveta sa "četiri grane drveta različitih veličina namerno postavljene u veoma specifičan i uređen obrazac na njenom golom telu" i krvavim mrljama i kapljicama po celom telu.

Ebi je bila u potpunosti obučena, a na sebi je imala i Libinu majicu i farmerice.

Na njenoj odeći nije bilo krvi, što pokazuje da je verovatno ubijena dok je bila gola, nakon čega je obučena. Tri grane i štapovi su takođe bili namešteni na njenom telu.

Činilo se da su obe žrtve premeštene nakon što su ubijene.

Prema Alenovim advokatima, policija na ovom slučaju jeste istražila vezu sa odinizmom, ali je, nakon razgovora sa stručnjakom, teorija brzo "napuštena".

Odbrana traži da se Alen premesti u drugu ustanovu.

Alenovo suđenje zakazano je za januar 2024.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija