• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/klix

01.10.2023

12:56

Bomba! Si Đinping zadao strašan udarac Ukrajini! Odluka Kine dala Rusiji neverovatnu prednost u ratu!

Shuterstock/epa

Vesti

Bomba! Si Đinping zadao strašan udarac Ukrajini! Odluka Kine dala Rusiji neverovatnu prednost u ratu!

Podeli vest

Nova pravila koja ograničavaju izvoz komponenti za dronove stupila su na snagu u Kini 1. septembra, a dobavljači su smanjili prodaju dronova Ukrajini, piše The Njujork tajms.

Njujork tajms je naveo da su borbe u Ukrajini rat dronovima. Zbog toga postoji sve veća zavisnost o dobavljačima bespilotnih letelica, posebno o Kini, jer jeftini dronovi koji su postali sveprisutni na frontu uglavnom dolaze iz Kine, najvećeg svetskog proizvođača ovih uređaja.

Ovo je dalo Kini prikriveni uticaj u ratu. Kako je objavio Njujork tajms, kineske kompanije su smanjile prodaju dronova i delova za dronove Ukrajincima.

Kineske kompanije koje još uvek prodaju te delove često zahtevaju od kupaca da koriste složene mreže posrednika.

Ove prepreke u "ratu dronova" Rusiji daju prednost.

Do juna ove godine kineske kompanije su direktno isporučile dronove Ukrajini za nešto više od 200.000 američkih dolara. U istom periodu, Rusija je od kineskih trgovačkih kompanija direktno uvezla dronove u vrednosti od najmanje 14,5 miliona dolara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija