• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnik internacional

30.10.2023

14:17

Putinu ostavljeni dokazi! Kremlj: Napad na Jevreje u Dagistanu organizovan spolja - krivca treba tražiti u komšiluku!

printscreen telegram

Vesti

Putinu ostavljeni dokazi! Kremlj: Napad na Jevreje u Dagistanu organizovan spolja - krivca treba tražiti u komšiluku!

Podeli vest

Neredi koji su se u nedelju dogodili na aerodromu u Mahačkali "operacija" je koja je došla iz Ukrajine. Ovo je izjavio šef Republike Dagestan Sergej Melikov. Melikov je incident nazvao grubim kršenjem zakona i dodao da niko od krivaca neće izbeći odgovornost.

- Pokrenuti su krivični postupci u vezi sa nizom činjenica koje su podstakle jučerašnje događaje, a svi odgovorni za nastalu situaciju biće pozvani na odgovornost. Nikome neće biti oprosta... Brojne činjenice su registrovane, postoje fotografije i video dokazi, tako da niko neće pobeći od odgovornosti - rekao je Melikov novinarima.

Da je ključnu ulogu u destruktivnoj akciji na aerodromu u Mahačkali odigrao kijevski režim, saopštila je i zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- U realizaciji još jedne destruktivne akcije direktna i ključna uloga dodeljena je zločinačkom kijevskom režimu koji je delovao preko ozloglašenih rusofoba koji su se tamo nastanili. Ažurnost izjava i saopštenja Vladimira Zelenskog, kao i njihov sadržaj, direktan su dokaz da je informaciona sabotaža, koju su preduzele kijevske obaveštajne službe, koordinirana. Karakteristično je da su pozivi na nemire dovedeni u vezu sa resursima odbeglog provokatora Ilje Ponomarjeva (u Rusiji proglašen za stranog agenta), koji je ranije više puta prkosno izjavljivao da želi da našteti Rusiji. Podstakli su ih oni koji su više puta pribegavali otvoreno ekstremističkim i terorističkim metodama kako bi destabilizovali unutrašnju političku situaciju u Rusiji - ocenila je Zaharova.

Te optužbe potvrdio je i potparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je rekao da su neredi na aerodromu u Mahačkali rezultat spoljnog mešanja.

- Dobro je poznato i očigledno da su jučerašnji događaji na aerodromu u Mahačkali u velikoj meri rezultat spoljnog mešanja, uključujući spoljni informacioni uticaj - rekao je Peskov.

Peskov je pred novinarima još naglasio i da predsednik Rusije Vladimir Putin dobija redovne izveštaje o situaciji u Dagestanu od Federalne službe bezbednosti (FSB), ruske garde i guvernera Sergeja Melikova.

- Putin je sinoć i jutros dobio i prima detaljne izveštaje o situaciji u Republici Dagestan od FSB, Ruske garde, šefa republike Sergeja Melikova - dodao je Peskov na brifingu.

 

 

Podsetimo, u nedelju je gomila ljudi upala na rampu na aerodromu u Mahačkali nakon sletanja putničkog aviona iz Tel Aviva. Usred eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba, demonstranti su navodno tražili izraelske državljane u avionu. Policajci su stigli na lice mesta kako bi zaustavili demonstrante. U sukobima je povređeno preko 20 osoba, a više od 10 osoba sa lakšim povredama zatražilo je ambulantnu medicinsku pomoć, saopštilo je rusko Ministarstvo zdravlja.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija