• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dnevno

27.12.2023

20:04

Rat SAD i Kine, abdikacija kralja  Čarlsa III, smrt pape Franje, suša i glad... Evo šta nas čeka 2024, ako je verovati Nostradamusu!

Shutterstock

Vesti

Rat SAD i Kine, abdikacija kralja Čarlsa III, smrt pape Franje, suša i glad... Evo šta nas čeka 2024, ako je verovati Nostradamusu!

Podeli vest

Mišel de Nostradam, poznatiji kao Nostradamus, intrigirao je javnost od 1555. godine svojom knjigom Propheties . U njemu je izneo svoju viziju budućnosti sveta u rasponu od 10 "vekova", odnosno 1000 katrena. Svaki katren nosi poruku u kojoj su mnogi do sada videli vezu sa stvarnim događajima, kao što su veliki požar u Londonu, teroristički napad 11. septembra ili vladavina Adolfa Hitlera .

Neki idu toliko daleko da tvrde da je ovaj francuski renesansni putujući farmaceut predvideo revoluciju u svojoj zemlji, kao i ubistvo američkog predsednika Džona Ficdžeralda Kenedija. Mnoge njegove prognoze su mračne, a ljubitelji proročanstava i sličnih tvrdnji secirali su ono što je Nostradamus predvideo za narednu 2024. godinu . Naravno, svemu su dodali i ovozemaljski smisao, što ne znači da je Nostradamus znao da će se to dogoditi kao što se sada zapravo dešava.

Abdikacija Čarlsa III.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Tako je napisao da će "kralj ostrva biti oteran silom; zamenjen onim koji neće imati znak kralja". Britanski pisac i specijalista za Nostradamusovo delo Mario Reding tvrdi da bi to navodno moglo da znači abdikaciju kralja Čarlsa III. zbog „upornih nasrtaja na njega i njegovu drugu ženu". Njega, umesto princa Vilijama , trebalo bi da zameni princ Hari kao čovek koji „nema karakteristike kralja", piše Dejli mejl.
Podsetimo, princu Hariju su zbog sukoba u kraljevskoj porodici i braka sa američkom glumicom Megan Markl oduzete neke privilegije. Živi civilnim životom, iako je peti u redu za tron.

Smrt pape Franje

Foto: EPA

 

Prema Nostradamusovim zapisima, promena na prestolu bi mogla da se desi i u Vatikanu. Naime, ovaj navodni prorok je napomenuo da će papa umrijeti naredne godine. Mnogi teoretičari zavere u tome vide smisao, jer papa Franja ima 88 godina, a njegovo zdravlje je narušeno.

- Sa smrću veoma starog pape biće izabran Rimljanin u godinama. Reći će se da je slab, ali će dugo sedeti i biti u želji - napisao je Nostradamus.

Rat SAD i Kine

Foto: Tanjug/AP

 

Već neko vreme vrh vlasti u Sjedinjenim Američkim Državama upozorava na sve veću mogućnost konfrontacije sa Kinom. Naravno, osim „ekonomskog rata" koji je Donald Tramp započeo pre četiri godine , ovde se pre svega misli na vojni sukob.
Teoretičari zavere i analitičari vide mogućnost da se to dogodi 2024. godine u Nostradamusovim stihovima: "Crveni protivnik će prebledeti od straha, stavljajući u strah veliki okean". 
Neki tvrde da je "crveni protivnik" zapravo Kina, a "veliki okean" sugeriše da bi mogla da dođe do pomorske bitke, piše The Jerusalem Post.

Suša i glad

Foto: AP PHOTO

 

Klimatolozi su već utvrdili da je 2023. najtoplija godina ikada, odnosno otkako se vrše merenja. Sve je više tekstova o požarima, sušama, uraganima i poplavama širom sveta, izazvanih klimatskim promenama. Nostradamus je to navodno imao na umu kada je napisao: "Suvo će se još više osušiti i biće velikih poplava."
Na još nekoliko mesta upozorio je na oluje koje će navodno izazvati glad. On je nagovestio da bi se mogla desiti i "veoma velika glad kroz talas kuge".

Uzmite sa rezervom

Međutim, sva predviđanja Nostradamusa i drugih proroka poput baba Vange treba uzeti sa rezervom. Naime, iako njihove tvrdnje mogu aludirati na motive, uzroke ili posledice događaja koji su se odigrali u određenom periodu, treba reći da postoje i ona „predviđanja" koja nisu tačna.

Nostradamus je tako predvideo dve velike katastrofe za 2023. godinu. Ono što su mnogi okarakterisali kao početak Trećeg svetskog rata zvuči nešto realnije. Oni koji više naginju religiji iz njegovih stihova su zaključili da se ove godine sprema povratak nesvetih. Ipak, godina se bliži kraju i nema naznaka da bi se nešto od navedenog moglo i ostvariti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Spektakularno završeni Dani Kladova
Društvo

Spektakularno završeni Dani Kladova

Spektaklom u tvrđavi Fetislam, koncertom Danice Crnogorčević, u prisustvu nekoliko hiljada građana, uz vatromet i baklje na zidovima tvrđave, završeni su ovogodišnji Dani opštine Kladovo, koji su, utisak je svih građana opštine, ove godine zaista prevazišli sva očekivanja.

27.04.2024

12:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija