• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT

05.01.2024

16:51

Lavrov dao brutalnu lekciju Americi i Zapadu! Rusija nije kao vi, nikad neće zabraniti engleski jezik!

Reuters

Vesti

Lavrov dao brutalnu lekciju Americi i Zapadu! Rusija nije kao vi, nikad neće zabraniti engleski jezik!

Podeli vest

Engleski je koristan jezik i Rusi ne bi trebalo da ga se odriču samo da bi se inatili Zapadu, kao što je Kijev napustio ruski jezik u inat Moskvi, izjavio je u četvrtak u Moskvi ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov je ugostio 11-godišnju devojčicu iz Luganska po imenu Anastasija u okviru dobrotvorne kampanje „Drvo želja". Kada je ministru spoljnih poslova rekla da uči engleski, on ju je pohvalio i dodao da je to dobar jezik za poznavanje.

- Mislim da nisu u pravu oni koji kažu 'Pa oni dižu ceo svet protiv nas, pa hajde da se sklonimo od engleskog jezika.' To je glupo, jer jezik nema veze s tim. To je isto kao kada je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zabranio ruski jezik, rusko obrazovanje i ruske medije u Ukrajini - izjavio je ministar.

Neki ruski zakonodavci su se pozabavili idejom da smanje status engleskog jezika na svim nivoima obrazovanja, od obaveznog do fakultativnog. Sultan Hamzajev, član Državne dume iz vladajuće partije „Jedinstvena Rusija", tvrdio je u aprilu da je engleski postao glavni međunarodni jezik samo zato što škole to nalažu.

- Moramo da se odmaknemo od prozapadnog kursa u ruskom obrazovnom sistemu - izjavio je Hamzajev tada medijima, ističući da nema smisla prisiljavati rusku decu da uče engleski kada svet takođe čine Kina, Indija, Afrika, arapske države i Latinska Amerika.

SAD, Britanija i Kanada bile su među najočiglednijim pristalicama Ukrajine u sukobu sa Rusijom i predvodile su kampanju za „ukidanje" ruskog jezika, kulture i nasleđa širom Zapada, ili njegovo preimenovanje u „ukrajinski".

Sam Lavrov tečno govori engleski, francuski, divehi (govori se na Maldivima) i sinhalski (koji se koristi na Šri Lanki), zajedno sa svojim maternjim ruskim.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija