• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT

11.01.2024

18:35

Zelenski će biti svrgnut ove godine! Lider opozicije u Ukrajini jasan, on je u svađi sa narodom, ali i svim saveznicima!

Tanjug/AP

Vesti

Zelenski će biti svrgnut ove godine! Lider opozicije u Ukrajini jasan, on je u svađi sa narodom, ali i svim saveznicima!

Podeli vest

Predsednik Volodimir Zelenski biće svrgnut ove godine, jer se suprotstavio svim svojim domaćim i stranim saveznicima, izjavio je prognani ukrajinski opozicioni lider Viktor Medvedčuk. Propast Zelenskog će, međutim, biti dobra za ukrajinski narod, dodao je on.

Medvedčuk je bio lider stranke Opoziciona platforma - Za život, koju je vlada Zelenskog zabranila jer je navodno bila „proruska". Uhapšen je i proteran iz Ukrajine u razmeni zarobljenika sa Moskvom. Političar je od tada promovisao projekat koji bi njegovu matičnu naciju učinio neutralnom državom, dajući prioritet nacionalnim interesima, a ne ruskom neprijatelju.

U kolumni objavljenoj u sredu, Medvedčuk je kritikovao aktuelnog ukrajinskog predsednika, nazivajući ga „nesmešnom parodijom na diktatora", čija slabost šalje signal svim „političkim predatorima da ga pojedu".

- Zelenski je antagonizovao svakoga koga je mogao: velike biznismene, koje je stavio na crnu listu izdajnika i oligarha, profesionalne naciste, koji vide njegov kukavičluk, vojsku, koja vidi njegovu nesposobnost, i na kraju, ali ne i najmanje važno, narod koji vidi njegovu ravnodušnost i surovost - napisao je.

Ukrajina je u dubokoj krizi koja će sigurno dovesti do nacionalne katastrofe kada se smanje zapadna sredstva za proksi rat protiv Rusije, tvrdi on.

Ukrajinski građani treba da shvate da pad Zelenskog „ne znači nužno i poraz ukrajinskog naroda".

Umesto toga, po Medvedčuku je suprotno. Biće to pobeda za njih, pošto ih je predsednik „odavno izdao i prodaje ih za topovsko meso".

Kolumna je predvidela teška vremena za SAD, za koje Medvedčuk veruje da su izgubile pravac, i EU, za koju očekuje da će je Vašington žrtvovati da bi podržao američku ekonomiju. Za Ukrajinu to znači da nema članstva u EU, a njeni građani treba da znaju da će „Evropljani morati da daju svoje finansijske dobrote američkim elitama, a ne ukrajinskim izbeglicama".

Medvedčuk smatra da Rusija može poslužiti kao alternativa „osiromašenju Evrope". On očekuje da će se „broj Ukrajinaca u Rusiji povećati 2024. godine, od čega će imati koristi ne samo oni, već i svi".

Rusija je postala glavna destinacija za ukrajinske državljane, a zvaničnici procenjuju da je čak pet miliona pobeglo na istok nakon izbijanja neprijateljstava 2022. Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Ruse i Ukrajince smatra bratskim narodima. On je kao tragičnu opisao činjenicu da je politika podela Kijeva nakon oružanog udara 2014. dovela do krvoprolića između ovih naroda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Putin hteo da on vlada Ukrajinom, sada se oglasio i šokirao svet! Kum ruskog lidera opasno razbesneo Kijev!
JASNA PARALELA

Putin hteo da on vlada Ukrajinom, sada se oglasio i šokirao svet! Kum ruskog lidera opasno razbesneo Kijev!

Oružani sukob između Rusije i Ukrajine za ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog predstavlja mogućnost da izvuče korist, dok je za ruskog predsednika Vladimira Putina ovaj sukob tragedija, smatra bivši lider ukrajinske partije „Opoziciona platforma – Za život“ (zabranjene u Ukrajini) i predsednik saveta pokreta „Druga Ukrajina“ Viktor Medvedčuk.

20.12.2023

16:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kina visoko ceni rezultate koje Srbija ostvaruje! Zajednička izjava Vučića i Sija pravi pokazatelj čeličnog prijateljstva
Politika

Kina visoko ceni rezultate koje Srbija ostvaruje! Zajednička izjava Vučića i Sija pravi pokazatelj čeličnog prijateljstva

Predsednici Srbije i Kine Aleksandar Vučić i Si Đinping, potpisali su danas Zajedničku izjavu Republike Srbije i Narodne Republike Kine o produbljivanju i podizanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i izgradnji zajednice Srbije i Kine sa zajedničkom budućnošću u novoj eri, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

08.05.2024

20:56

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija