• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

21.01.2024

08:26

Putin im sprema poniženje kakvo svet nije video! Američki vojni analitičar otkrio kako će Rusija uništiti NATO lovce F-16 ako dođu u Ukrajinu! Dva su scenarija...

AP, shutterstock

Vesti

Putin im sprema poniženje kakvo svet nije video! Američki vojni analitičar otkrio kako će Rusija uništiti NATO lovce F-16 ako dođu u Ukrajinu! Dva su scenarija...

Podeli vest

Zapadne zemlje odlažu i teško da će poslati Kijevu borbene avione F-16, jer ne veruju u uspeh Ukrajine u konfrontaciji protiv Rusije, a takođe ne žele da uzalud troše vojne resurse, izjavio je u intervjuu Sputnjiku Skot Riter, bivši obaveštajac američkog marinskog korpusa i vojni analitičar.


- Teško da će slanje F-16 Ukrajini biti iznenađenje za Ruse i malo je izvesno da neće moći da se izbore sa tim. Potpuno suprotno. Siguran sam da Rusija već ima rešnje za to. Smatram da i Zapad zna da će Moskva rešiti to pitanje. To je iz razloga što su Danska i Holandija nedavno odložile isporuku F-16 za šest meseci - ocenio je Riter.

On je takođe dodao da je taj rok određen zato što, prema njegovom mišljenju, ako se rat i ne završi do tada, njegov ishod će biti konačno jasan.

- Poslednja stvar koja je Zapadu potrebna je da isporuči F-16 i vidi kako ih ruske snage obaraju tek što avioni polete, ili da ih unište već direktno na aerodromima - istakao je bivši obaveštajac.

Riter je naglasio da ako Ukrajina i dobije ove borbene avione, to će biti u ograničenoj količini koja ne može da promeni situaciju na frontu.

- Zapadne zemlje mogu da pošalju Kijevu jedan-dva aviona F-16 kako bi Ukrajinci mogli da ih podignu u vazdu, fotografišu i zatim svima objave da imaju F-16. Ali, ideja da jato ovih borbenih aviona može da pomogne Ukrajincima da slome rusku vojsku je jednostavno apsurdna - zaključio je on.

Holandija i Danska prve su odobrile slanje Ukrajini F-16.

Prethodno je list Berlingske pisao da će Danska isporučiti Ukrajini lovce F-16 šest meseci kasnije nego što je planirano. Kasnije je savetnik komande Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Jurij Ignat izrazio sumnju u kašnjenje u isporukama.

U decembru je Vašington post, pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika, pisao da predaja lovaca F-16 neće obezbediti ukrajinskim Oružanim snagama željenu prednost u vazduhu, pošto su ruski sistemi protivvazdušne odbrane veoma efikasni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija