• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tsargrad.tv

21.02.2024

16:03

Preokret?! Ruski pilot nije ubijen, krije se u Kaliforniji?! Šok tvrdnja vojnog dopisnika: Samo je jedan način...

Shutterstock, Printscreen YouTube

Vesti

Preokret?! Ruski pilot nije ubijen, krije se u Kaliforniji?! Šok tvrdnja vojnog dopisnika: Samo je jedan način...

Podeli vest

Španska policija potvrdila je smrt pilota ruskog Mi-8 Maksima Kuzminova, piše Njujork tajms, ali prerano je donositi zaključak o ovom slučaju, smatra ruski vojni dopisnik Aleksandar Sladkov.

 

Španska policija je za Njujork tajms potvrdila smrt prebega Maksima Kuzminova, koji je oteo ruski vojni helikopter Mi-8 i 23. avgusta 2023. godine prebegao u Ukrajinu. Međutim, Sladkov je pozvao Ruse da se ne opuštaju, već da sačekaju jedini mogući dokaz o smrti izdajnika.

Da li je "ubistvo" Kuzminova namešteno?

Novinar je napomenuo da ovo nije prvi put da Zapad inscenira smrt izdajnika Rusije kako bi ih zaštitio od odmazde. Kao primer, vojni dopisnik je naveo priču o pilotu Viktoru Belenku, koji je 1985. godine oteo i u Japan sleteo tada tajnim avionom Mig-25.

Sladkov se prisetio kako im je iste 1985. godine, u vojnoj školi, tokom nastave o proučavanju potencijalnog neprijatelja, rečeno da je izdajnik poginuo u saobraćajnoj nesreći. Istovremeno, bilo je nagoveštaja da do udesa nije došlo slučajno. U stvari, prebeg je živeo 76 godina i umro je prirodnom smrću u septembru 2023.

Zbog toga je vojni dopisnik pozvao da se ne žuri sa usvajanjem "činjenice" da je Kuzminov upucan i pregažen automobilom u Španiji. Sladkov ne isključuje mogućnost da pilot izdajnik sada živi negde u Kaliforniji nakon plastične operacije lica.

- Rano je za radovanje. Kada naš službenik, odgovoran za njegovo traženje i kažnjavanje, izađe i izjavi: "Slučaj je zatvoren zbog smrti izdajnika", onda ćemo i formalno verovati - rezimirao je Sladkov.

Foto: Printskrin

Maksim Kuzminov, prema tvrdnji španske policije, ubijen u gradu Viljahojosa u provinciji Alikante

 

Nedoslednosti u slučaju

Nakon što je splasnulo uzbuđenje zbog vesti o Kuzminovljevoj smrti, u priči o njegovom ubistvu pronađene su brojne čudne nedoslednosti.

Prvo, starost pokojnika i starost pilota izdajnika nisu se poklopile. Drugo, ispostavilo se da je izvor koji je potvrdio identitet ubijenog, blago rečeno, nepoverljiv.

Još alarmantnija je činjenica da je Glavna obaveštajna uprava (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine prilično brzo potvrdila da je ubijeni Kuzminov. Istovremeno, u samoj Španiji, gde se ubistvo dogodilo, svi zvaničnici su digli ruke i izjavili da ne mogu ništa da potvrde.

Njujork tajms tvrdi da je španska policija potvrdila identitet ubijenog kao Maksima Kuzminova. Međutim, ako čitate dalje od naslova, ispostaviće se da potvrda nije stigla od policije, već od anonimnih policijskih izvora.

Pročitajte više o tome kako je mladić ubijen na parkingu u Španiji identifikovan kao Kuzminov u istrazi u Carigradu:

Foto: Printskrin

 

 

Dosije o izdajniku

Maksim Germanovič Kuzminov je rođen 15. juna 1995. godine u gradu Arsenjev, Primorska teritorija. U koloni "otac" u izvodu iz matične knjige rošenih stoji crtica za Maksima: njegova majka Ina dala je ime sinu po svom ocu, Nemcu Ivanoviču Kuzminovu, pilotu koji je slučajno bio komandant An-2, Mi-4, Mi-8 posade, a zatim komandovao i eskadrilom.

I unuk Kuzminov je krenuo stopama svog slavnog dede: diplomirao je u sizranskom ogranku Vojno-naučnog centra Vazduhoplovne akademije Žukovskog i Gagarina, gde se obučavaju piloti helikoptera.

Otmica "Terminatora" (vojni transportni i jurišni helikopter Mi-8AMTŠ) dogodila se 9. avgusta. Kuzminov, koji je u to vreme služio kao oficir 319. zasebnog helikopterskog puka Crvene zastave, i koji je trebalo da isporučuje delove za lovce Su-27 i Su-30SM iz jedne vazdušne baze u drugu, samovoljno je promenio rutu, prešao je granicu i sleteo na teritoriju pod kontrolom Ukrajine, u polju u oblasti Harkov. Dvojicu saboraca navodno su odmah ubili Ukrajinci.

Za izdaju, Kuzminovu je, kako je sam priznao u intervjuu ukrajinskim medijima, obećano 500.000 dolara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija