• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTVI

27.02.2024

23:15

Putin uhapsio jednog od najbogatijih Rusa - prevaru ne prašta! Jurija Antipova čeka brutalna kazna?!

Reuters

Vesti

Putin uhapsio jednog od najbogatijih Rusa - prevaru ne prašta! Jurija Antipova čeka brutalna kazna?!

Podeli vest

Biznismen iz Čeljabinska Jurij Antipov, koji se nalazi na Forbsovoj listi milijardera i još uvek je vlasnik Čeljabinske elektrometalurške fabrike (CHEMK), priveden je u krivičnom slučaju za prevaru, prenosi TASS pozivajući se na „predstavnika agencija za sprovođenje zakona".

Forbs navodi Antipova na 170. mestu na listi najbogatijih poslovnih ljudi u Rusiji, sa bogatstvom od 700 miliona dolara do 2021. godine.

Prema rečima izvora, nakon hapšenja, protiv biznismena se obavljaju istražne radnje. Njegov procesni status u predmetu nije preciziran. Poznato je da istragu vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali operativne aktivnosti sprovode službenici ruske FSB.

Informaciju o hapšenju potvrdila je i lokalna publikacija 74.ru, pozivajući se na svoj izvor u CHEMK-u. Kanal Baza Telegram piše da je Antipov odveden na ispitivanje u Čeljabinsk.

Ranije, 26. februara, Arbitražni sud Sverdlovske oblasti doneo je odluku po tužbi Generalnog tužilaštva za prelazak u državno vlasništvo fabrika ferolegura i Čeljabinskog elektrometalurškog kombinata koji su pripadali Antipovu.

Kao rezultat toga, preduzeća milijardera postala su državna svojina. Sud je zaključio da je njihova privatizacija 1990-ih izvršena nezakonito.

Tužilaštvo je u tužbenom zahtevu naglasilo da su dva navedena pogona i ČEMK najveći ruski proizvođači ferolegura, koje se koriste za proizvodnju visokokvalitetnog čelika. Ovaj čelik se, zauzvrat, koristi u proizvodnji vojne opreme, avionskih motora i cevi za topove otporne na udarce.

Sastanak arbitraže održan je iza zatvorenih vrata. Predstavnik Tužilaštva je objasnio da dokumenti u predmetu nisu poverljivi, ali „informacije koje se nalaze u njima mogu dovesti do odavanja državne tajne".

Odeljenje je tvrdilo da je imovina Antipovih preduzeća povučena iz Rusije 1990-ih „da bi se naštetila nacionalnim interesima, odbrani i bezbednosti", a da su sama preduzeća došla pod kontrolu „neprijateljskih zemalja" i prodavala svoje proizvode u inostranstvu po sniženim cenama. .


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija