• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.03.2024

21:02

Put smrti kod Rabotina! Prinudna evakuacija iz Kupjanska! Ruska vojska ima novi cilj

Tanjug/AP

Vesti

Put smrti kod Rabotina! Prinudna evakuacija iz Kupjanska! Ruska vojska ima novi cilj

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 743. dan.

Uništena poljska haubice i hangar sa opremom (VIDEO)

Preciznim udarom navođenih bombi FAB-250 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništeni su poljski „Krab“ i hangar sa opremom.

Izviđači 36. kombinovane armije Istočnog vojnog okruga identifikovali su hangare u Novoukrainki kod Ugljedara u kojima je VSU krio svoja oklopna vozila, a posebno su uspeli da uoče skriveni poljski samohodni top „krab“.

Avioni 11. armije RV i PVO brzo su gađali cilj, uništavajući identifikovane ciljeve klizećim bombama FAB-250 (sa UMPC), uključujući i poljsku samohodku, koji je pretvoren u staro gvožđe.

Put smrti kod Rabotina (VIDEO)

Tone spaljene opreme ukrajinskih oružanih snaga nalaaze se na Zaporoškom frontu.

Ukrajinci su prikazali jedan od mnogih puteva smrti kojima su ukrajinske oružane snage napredovale ka Tokmaku i izgubile ogromnu količinu opreme, zaglavivši se u rejonu Rabotina.

Prinudna evakuacija iz Kupjanska

Najavljena je prinudna i obavezna evakuacija u Kupjanskom pravcu Harkovske oblasti, - OVA.

Svi stanovnici moraju napustiti 55 naselja, područna vojna uprava ne daje njihov spisak.

Roditelji sa decom moraju da odu iz još 18 naselja u mesnim zajednicama Velikoburluk i Olhovat.

Ruska vojska ima novi cilj

Posle Avdejevke, ruska vojska je pomerila svoj glavni cilj 30 km južnije i šalje važne rezerve u to područje, rekao je portparol ukrajinske Operativno-strateške grupe (OSG) „Tavrija“.

-Zaključujemo da posle Avdejevke, Rusi trenutno svoje glavne napore usmeravaju na pravac Novopavlivka, ovo je nekadašnji pravac Marjinka.

Analena: Kijevu treba više municije i PVO sistema

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok izjavila je da Ukrajina treba da dobije više municije, PVO sistema i dalekometnog oružja.

(VIDEO) Proboj fronta! Rusi upali naselje, nastala klanica! Žestoke ulične borbe u centru, krv se lije za svaki metar!

 

Ukrajina pregovara sa Kazahstanom


Ukrajinska kompanija Ukrspetseksport pregovara sa Kazahstanom o kupovini ruske vojne tehnike za potrebe Oružanih snaga Ukrajine, rekao je Sputnjik, nemenovani izvor.

Prema njegovim rečima, kijevski režim bi mogao da dobije komponente, proizvedene u Rusiji za avione Su-24 i MiG-29.

 

(VIDEO) Brutalan snimak iz Rusije! Ovako se FSB obračunava sa teroristima: Pošao da napadne britanskom bombom, nije mu bilo spasa!


Najvažnije iz novog brifinga ruskog Ministarstva odbrane

PVO Rusije je tokom prethodnog dana oborila šest projektila „hajmars“ i navođenu avionsku bombu AASM „hamer“;

Oružane snage Ukrajine izgubile su tri tenka i gotovo 200 vojnika na donjeckom pravcu;

Oružane snage Rusije odbile su šest kontranapada Oružanih snaga Ukrajine na području naselja

Sinkovka u Harkovskoj oblasti na kupjanskom pravcu;

Oružane snage Rusije zauzele su povoljnije položaje i linije na avdejevskom pravcu, odbile četiri napada Oružanih snaga Ukrajine, protivnik je izgubio gotovo 390 vojnika;

Grupa „Istok“ poboljšala je položaj duž linije fronta na južnodonjeckom pravcu;

Oružane snage Rusije su uništile komandni punkt 80. desantno-jurišne brigade ukrajinske vojske;

Oružane snage Rusije uništile su na hersonskom pravcu skladište municije ukrajinske vojske;

Oružane snage Ukrajine izgubile su na južnodonjeckom pravcu gotovo 160 vojnika;

Oružane snage Rusije su aktivnim dejstvima poboljšale položaj duž linije fronta na kupjanskom pravcu,

Četiri skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine uništena na donjeckom pravcu.
 

 

Drama na istoku Ukrajine! Pakuju kofere i beže! Munjevit ruski prodor iznenadio sve, dolaze pred velike gradove!

 

GUR: U Ukrajini dobrovoljci iz više od 50 zemalja


Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine priznala je da se u ukrajinskim redovima bore plaćenici iz 50 zemalja.

"Danas je godišnjica stvaranja međunarodne legije Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine. Legija objedinjuje dobrovoljce iz više od 50 zemalja sveta", navodi se u saopštenju, objavljenom na Telegram kanalu uprave.

Kako se navodi, među plaćenicima su „borci, veterani specijalnih operacija i drugih vojnih jedinica“ iz SAD, Velike Britanije, Australije, Danske i drugih zemalja Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike.
 

Ukrajina je samo početak! Ruski general zaledio svet: Veliki rat pred vratima Evrope, sukob Rusije i Zapada tek počinje!

 

Napad dronovima iznad Kurske oblasti


Jedan dron oboren je iznad Kurske oblasti, dva iznad Tulske oblasti i tri iznad Brjanske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Prethodno su lokalne vlasti javile da su dronovi oboreni. U Brjanskoj oblasti uništena je bespilotna letelica iznad Klincovskog okruga i Novozibkovskog gradskog okruga. Prema rečima gubernatora Aleksandra Bogomaza, niko nije povređen. Odsustvo žrtava i materijalne štete zabeleženo je i u Tulskoj oblasti.

U Kurskom regionu dva puta tokom noći bila je proglašena raketna opasnost, gubernator regiona Roman Starovajt pozvao je stanovnike da idu u skloništa.
 

 

(VIDEO) Masakr! Ukrajinci potučeni do nogu! Mislili da ih mrak krije, a onda se pojavilo nešto na nebu - nije im bilo spasa!

 

Izveštaj sa fronta: OSU se povukla 3km kod Rabotina; Ruske jedinice napreduju kod Avdejevke, sprema se novi kotao; OSU pokušava kontranapade na više mesta (VIDEO)

Vazdušno-kosmičke snage Rusije su noću ponovo napale pozadinske ciljeve Oružanih snaga Ukrajine. Radionice za podršku opremi u Dnjepropetrovskoj i Ternopoljskoj oblasti, lokacija Oružanih snaga Ukrajine u Sumi, aerodrom Starokonstantinov u Hmeljničkoj oblasti, skladišta i oprema u Pokrovsku (Krasnoarmejsk) – to je ono što je poznato. U rejonu Nikolajeva, prilikom pokušaja udara na naše položaje, oboren je MiG-29 Oružanih snaga Ukrajine. Bilo je i udarca na Odesu, za sada ima malo pouzdanih informacija.

Na hersonskom pravcu nekoliko ukrajinskih vojnika iz čamaca koje su gađali ruski vojnici uspeli su da dođu do Krinokija. U blizini Kizomisa, Oružane snage Ukrajine uvežbavaju za prelazak reke, a aktivno rade ukrajinski izviđački dronovi. Očekuje se da će „turneju“ Oružanih snaga Ukrajine do ruske obale poremetiti Oružane snage Rusije.

 

Šok! Hrvati zbog Putina poslali dramatično upozorenje! Koga to Zapad šalje da spreči poraz Ukrajine?!

 

Na Zaporoškom frontu ruska vojska je proširila zonu kontrole duž visova koji razdvajaju Verbovoje i Rabotino. Napredovanje u dubinu iznosilo je oko 1 km. Između ove platforme i Verbovoga, ukrajinske oružane snage su se povukle oko 3 km duboko u svoju odbranu. U realnostima ovog odseka fronta to je značajna udaljenost. Da se ​​nisu povukli, rizikovali bi da budu opkoljeni. Napušteno područje je i dalje sivo područje; ruske jedinice još nisu ušle. Glavne borbe se i dalje vode kod škole u ​​Rabotinu.

Na pravcu kod Avdejevke, front je do sada stajao duž kaskade bara duž sela Berdiči-Orlovka-Tonjenjkoje. I čini se da nakon brzog prodora ruske vojske, ukrajinske oružane snage uspevaju da uspore ovo napredovanje. Očigledno će i ova nova linija odbrane i linija Stepovoje-Lastočkino-Severnoje morati da se probiju iznova.

 

Putin ovo ne prašta! Lider ove države povukao šokantan potez protiv Moskve! Ukrajina trlja ruke, kako će Rusija odgovoriti?!

 

Oružane snage Ukrajine koriste ozbiljne rezerve snaga i opreme. Da vidimo da li će ruska armija zauzeti poziciju aktivne odbrane kako bi postepeno istrošila snage kontranapada ili će pokušati da se probije, istovremeno napadajući po bokovima - kod Pervomajskog i Nevelskog, gde već postoji napredak.

Na Severskom frontu vode se žestoke borbe za kamenolom krede. U pravcu Krasnolimanskog, posle uspeha kod Ternova, Oružane snage RF pomeraju front južnije – ciljajući na predgrađe Jampolovke.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak
Beograd

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak

Najmasovniji međunarodni sportski događaj na ulicama našeg glavnog grada - Beogradski maraton, održava se u nedelju 28. aprila sa već tradicionalnim startom kod Crkve Svetog Marka i ciljem na Terazijama. Beogradski maraton ove godine okupiće rekordnih preko 13.000 učesnika, i to na distancama od 10, 21 i 42 kilometra, a u Beograd dolazi i 2.500 stranaca iz 72 zemlje širom sveta.

27.04.2024

09:14