• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.03.2024

16:57

Ukrajinski vojnik pokušao da otruje svoje komandante! Ovo su detalji izdaje kod Zaporožja

AP PHOTO

Vesti

Ukrajinski vojnik pokušao da otruje svoje komandante! Ovo su detalji izdaje kod Zaporožja

Podeli vest

Ukrajinske snage bezbednosti privele su pripadnika Oružanih snaga Ukrajine koji je pokušao da otruje komandante jedne od jedinica u delu Zaporoške oblasti koja je pod kontrolom Kijeva, saopštila je Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) na Telegramu.

- Ispostavilo se da privedeno lice služi u Oružanim snagama Ukrajine. Kako bi izvršio zločin, planirao je da otrovnu supstancu sipa u vodu u kupatilu i perionici koje koristi komanda Oružanih snaga Ukrajine - navodi se u saopštenju SBU.

Osim toga, navode, uhapšeni je prenosio informacije o lokaciji i kretanju jedinica Oružanih snaga Ukrajine na frontu. Uhapšen je pod optužbom za izdaju u vreme vanrednog stanja, zbog čega mu preti doživotni zatvor.

Zaporoška oblast je oblast Rusije koja se nalazi u donjem toku Dnjepra. Postala je deo Rusije nakon referenduma u ​​septembru 2022. godine. Međutim, Kijev ne priznaje rezultate referenduma i nastavlja da granatira teritoriju.

Trenutno je više od 70 posto Zaporoške oblasti pod ruskom kontrolom, a ostatak, uključujući regionalni centar, grad Zaporožje, drže ukrajinske trupe. Od marta 2023. godine za administrativni centar regiona je privremeno postavljen grad Melitopolj.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija